Nieuws

Dit zegt een kritische Müller na de nederlaag van Bayern München bij Leverkusen

Dit zegt een kritische Müller na de nederlaag van Bayern München bij Leverkusen

11 februari - 10:42 Laatste update: 12:48

Zaterdag verloor Bayern München met 3-0 van Bayer Leverkusen. In gesprek met Sky heeft Thomas Müller zich uitgesproken over de prestatie van zijn team. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat hij over de wedstrijd heeft gezegd.

Bayer Leverkusen was zaterdag veel te sterk voor Bayern München. Het team van Xabi Alonso won met 3-0 en staat nu vijf punten voor op achtervolger Der Rekordmeister. Tijdens een interview met Sky laakt Müller zijn eigen ploeg.  

Wat heeft Müller over de wedstrijd tegen Leverkusen gezegd?

Müller legt de schuld niet bij Thomas Tuchel, maar bij zichzelf en zijn teamgenoten. "Allereerst moet je Bayer Leverkusen natuurlijk feliciteren", begint Müller. "Een absoluut verdiende overwinning. Omwille daarvan kunnen we het kort houden. Maar ja, wat wij hebben laten zien… Op de training is het niveau er wel, de schuld ligt bij de spelers. Vandaag hebben we niet geleverd. Er stonden genoeg spelers op het veld van internationaal kaliber. Daarom hoef je helemaal niet naar de coach te kijken."

Wat zegt Müller over de tactische aanpak tegen Bayer Leverkusen?

Vooral aan de bal vond Müller zijn elftal ondermaats. "Waar ik het over heb zijn beslissingen, vooral met de bal", gaat de Duitser verder. "En daar heeft de tactische aanpak niets mee te maken. Het heeft ook te maken met een bepaalde spelintelligentie. Met een zekere mate van zelfstandigheid op het veld om beslissingen te nemen. Dat is waar we dringend moeten verbeteren en dat is wat we gaan doen."