Nieuws

Cillessen wederom ongelukkig: dit zijn de strafschopstatistieken van de NEC'er

Cillessen wederom ongelukkig: dit zijn de strafschopstatistieken van de NEC'er

9 februari - 21:28
1

Jasper Cillessen was vrijdagavond dicht bij een speciaal moment. De doelman staat niet bekend als een strafschopperkiller, maar wist tegen RKC Waalwijk een bal vanaf elf meter te keren. Echter gooide de VAR roet in het eten en moest de pingel opnieuw. VoetbalNieuws dook in de cijfers en vertelt je wanneer de keeper voor het laatste een strafschop keerde.

Cillessen en penalty's zijn geen goed huwelijk. De doelverdediger staat al jaren onder de lat, maar keerde slechts enkele strafschoppen. Vrijdagavond leek de doelman dan eindelijk weer een gestopte strafschop bij de statistieken te mogen voegen, maar de VAR bepaalde dat de bal opnieuw genomen moest worden. Cillessen moest ditmaal wel vissen en kreeg dus wederom een strafschop om de oren.

Wanneer wist Cillessen voor het laatst een strafschop te keren?

In totaal wist Cillessen zes strafschoppen te keren. Geen enkel keer gebeurde dit op een Nederlands veld. Eenmaal voor het Nederlands elftal op bezoek bij Wales, eenmaal in dienst van FC Barcelona tegen Sevilla en viermaal als doelman van Valencia. Op 20 december 2021 was Cillessen voor het laatst succesvol bij een strafschop. Een inzet van José Campana vond het net niet waardoor de Nederlander de handen in de lucht mocht gooien.

Hoeveel strafschoppen kreeg Cillessen al tegen?

Na vrijdagavond staat de teller op 49 strafschoppen. Vijftien in dienst van NEC verspreid over twee periodes, maar ook veertien namens Valencia. Achtmaal was Cillessen in dienst van het Nederlands elftal de ongelukkige. Op het WK van 2014 kreeg de Nederlander er maar liefst twee tegen tijdens reguliere speeltijd. In Catalaanse dienst moest de doelman eenmaal de bal uit het net halen en voor Ajax nog eens acht keer.