Nieuws

Waarom Slot weer voor Nieuwkoop als rechtsbuiten bij Feyenoord kiest tegen AZ

Waarom Slot weer voor Nieuwkoop als rechtsbuiten bij Feyenoord kiest tegen AZ

7 februari - 20:55 Laatste update: 21:07
1

Arne Slot hoopt een beter voetballend Feyenoord te zien in het bekerduel met AZ. Afgelopen zondag stonden beide teams tegenover elkaar in de Eredivisie, waarna ze het nu weer tegen elkaar mogen opnemen in de kwartfinale van de KNVB-beker. Wat vraagt Slot van zijn spelers ten op zichte van de vorige ontmoeting? VoetbalNieuws neemt de belangrijkste citaten met je door.

Feyenoord won afgelopen zondag met een nipte 0-1 overwinning van AZ, maar makkelijk ging dit niet. De ploeg van Slot had het vooral voetballend moeizaam. "Ik hoop veel beter voetballen, dat ten eerste", vertelt de trainer van de Rotterdammers. "Daarnaast hoop ik wel dat we weer zo goed verdedigen, want in topwedstrijden is het heel belangrijk om de nul te houden. Uiteraard willen we vandaag beter voor de dag komen dan afgelopen zondag."

Volgens de trainer mistte het team vooral diepgang in de voorhoede. "Je hebt ook de types nodig voorin die de diepgang hebben. Calvin Stengs is hier wat minder mee bezig. Die wilt wat meer tussen de linies komen, dus het is zeker een aandachtspunt voor onze voorhoede dat zij wat meer diepte zullen maken."

Slot kiest voor bekerrecept

“Omdat ik vind dat hij dat prima in kan vullen en ik maak keuzes op basis van wat ik in wedstrijden, invalbeurten en op de trainingsvelden zie”, vervolgt Slot bij ESPN. De oefenmeester heeft naar eigen zeggen ook minder keuzes tot zijn beschikking dan voorheen. “Jahanbakhsh is nog niet terug en ook Dilrosun is vertrokken. Dan vind ik op dit moment Bart (Nieuwkoop, red.) en Igor (Paixão, red.) de beste keuzes.”

Toch heeft Slot met Luka Ivanusec, Yankuba Minteh en Leo Sauer drie buitenspelers op de bank. Is dat een signaal? “Dat zouden ze ze kunnen interpreteren, maar dat is niet de reden om het te doen. Op dit moment is dit voor deze wedstrijd de beste keuze.”