Nieuws

Dit is waarom Weghorst vermoedelijk naar FC Twente wil komende zomer

Dit is waarom Weghorst vermoedelijk naar FC Twente wil komende zomer

6 februari - 13:31

FC Twente wil komende zomer Wout Weghorst graag overnemen van Burnley. De spits lijkt open te staan voor terugkeer naar Nederland. VoetbalNieuws.nl vertelt je waarom.

FC Twente heeft met de huur van Myron Boadu het vertrek van Manfred Ugalde tijdelijk opgevangen. Dit betekent dat technisch directeur Arnold Bruggink al op zoek zal zijn naar een spits voor komend seizoen. Aan Voetbal International vertelt Bruggink komende zomer een poging te doen om Weghorst naar Enschede te halen.

Waarom wil Weghorst graag naar FC Twente?

Al van kleins af aan is Weghorst fan van FC Twente en de spits heeft niet onder stoelen of banken gestoken dat hij ooit het shirt van Twente wil dragen. In de winter polste Bruggink Weghorst al, maar doordat hij momenteel verhuurd wordt aan Hoffenheim bleek een stap naar Enschede al snel niet haalbaar. Het contact is echter in stand gebleven.

Een andere reden waarom een overstap naar FC Twente aantrekkelijk kan zijn voor Weghorst, is de mogelijke deelname aan de Champions League. De derde plaats in de Eredivisie geeft recht op deelname aan de voorronde van het toernooi. Op dit moment bekleden de Tukkers de derde plek en dus is er een goede kans op Champions League

Is een transfer van Weghorst haalbaar voor FC Twente?

Of de transfer komende zomer daadwerkelijk haalbaar is moet nog blijken. Weghorsts contract bij Burnley loopt nog een jaar door en dus zal FC Twente een transfersom moeten betalen voor de spits. Weghorst zal waarschijnlijk zelf ook een duit in het zakje moeten doen om de transfer door te laten gaan.