Nieuws

Dit zegt Boadu over zijn terugkeer naar Nederland en het inleveren van salaris

Dit zegt Boadu over zijn terugkeer naar Nederland en het inleveren van salaris

6 februari - 07:45 Laatste update: 12:27

Eén van de meest in het oog springende transfers deze winter, was die van Myron Boadu naar FC Twente. De aanvaller blikt in Voetbal International terug op zijn transfer naar Enschede.

De komst van Boadu werd op de slotdag van de transferperiode pas bevestigd door Twente. De Tukkers huren hem van AS Monaco, maar de aanvaller kon ook naar andere clubs waar hij meer zou gaan verdienen. Bij het medium gaat Boadu dieper in op zijn keuze voor zijn nieuwe club. 

Waarom koos Boadu voor FC Twente?

Boadu werd tijdens deze transferperiode ook nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar clubs uit andere competities, maar de aanvaller wilde per se terug naar Nederland. "Nu wil ik spelen, onder een trainer die vertrouwen in mij heeft, van wie ik de spelprincipes zo snel mogelijk wil gaan begrijpen. Het sportieve aspect staat voor mij nu voorop", zegt Boadu tegen het medium.

Hoe kijkt Boadu op het inleveren van salaris?

Clubs uit de Duitsland, Italië, Spanje en Engeland hadden naar verluidt interesse in de aanvaller en daar kon hij een veelvoud verdienen, maar de speler vindt geld op dit moment geen drijfveer. "Ik vind geld niet zo belangrijk. Op dit moment, dan. Anders denken mensen dat geld voor mij helemáál niet telt. Iedereen wil voor zijn familie kunnen zorgen. Het is lekker om het te hebben, maar geld hebben en niet spelen: poeh, dat vind ik lastig".

Hoe bevalt de terugkeer Boadu tot dusver?

Boadu kende een absoluut droomdebuut bij de Tukkers. Hij viel in en na 68 seconden lag zijn een treffer er al in. Na afloop gaf de speler aan zich een tijd lang geen voetballer gevoeld te hebben. "Ik voel me weer voetballer", zei de aanvaller na afloop. De aanvaller vond wel dat hij in zijn korte invalbeurt ook zijn tweede grote kans had moeten verzilveren. "Maar ik zit pas op zeventig of tachtig procent", liet de speler na zijn debuut weten.