Nieuws

Speelschema Nations League 2025: wanneer staan de wedstrijden gepland?

Speelschema Nations League 2025: wanneer staan de wedstrijden gepland?

8 februari - 19:20 Laatste update: 19:22

De loting voor de groepsfase van de Nations League is bekend! Nederland mag zich opmaken voor ontmoetingen met Hongarije, Duitsland en Bosnië en Herzegovina. De speeldata van het toernooi zijn alvast bekend. VoetbalNieuws.nl neemt ze met je door!

Nations League in september

De eerste wedstrijden in de competitiefase van de Nations League vinden in september van dit jaar plaats. Zo zien we tussen 5-7 september wedstrijddag 1, gevolgd door de wedstrijden in wedstrijddag 2 tussen 8-10 september.

Nations League in oktober en november

Een maand later staat er wederom een interlandbreak op het programma. Tussen 10-12 en 13-15 oktober vinden namelijk wedstrijddagen 3 en 4 plaats. In november staan de laatste wedstrijden in de competitiefase van het internationale toernooi plaats. Tussen 14-16 en 17-19 november komen landen tijdens wedstrijddag 5 en 6 in actie.

Kwartfinales Nations League

Nadat de eerste fase van het toernooi er op zit, vindt in november ook direct de loting plaats voor de knock-out wedstrijden van de Nations League. Deze wedstrijden worden tussen 20 en 25 maart 2025 gespeeld.

Nations League Final Four

Tussen 4 en 8 juni kunnen we genieten van de Final Four, ook wel de finales van de Nations League. Vorig jaar zagen we daar nog Nederland strijden met Spanje en Italië. Nederland vloog er in de halve finales al uit en verloor ook nog eens de wedstrijd om de derde plaats van Italië. Spanje ging er na strafschoppen tegen Kroatië uiteindelijk met de beker vandoor.