Nieuws

'Atalanta wil hoofdprijs voor Koopmeiners': wat is zijn geschatte marktwaarde?

'Atalanta wil hoofdprijs voor Koopmeiners': wat is zijn geschatte marktwaarde?

5 februari - 11:25 Laatste update: 20 februari - 14:44

Teun Koopmeiners staat nog altijd zeer in de belangstelling van Juventus. De Oude Dame wil zich al langere tijd graag versterken met de middenvelder, maar zal daar een hoge prijs voor moeten betalen. Italiaanse media weten hoeveel Atalanta Bergamo voor Koopmeiners wil hebben. Wat is de prijs voor Koopmeiners? VoetbalNieuws.nl geeft antwoord op die vraag.

Hoeveel moet Juventus betalen voor Teun Koopmeiners?

Teun Koopmeiners staat al langere tijd in de belangstelling van Juventus. In de zomerse transferperiode van 2021 trok de middenvelder van AZ naar Atalanta Bergamo voor veertien miljoen euro en sindsdien maakt hij indruk in Italië. In het huidige seizoen speelde Koopmeiners in 21 Serie A-wedstrijden en daarin scoorde hij zeven keer en gaf hij drie assists.

Atalanta heeft zijn prijskaartje bekendgemaakt dat Juventus komende zomer zou moeten betalen. Volgens La Gazzetta dello Sport wil La Dea zestig miljoen euro voor de middenvelder wil hebben. Dat komt mede doordat Koopmeiners zijn contract afgelopen winter nog verlengde tot medio 2027.

Atalanta weigerde Koopmeiners in de winter te verkopen, maar een zomers vertrek is zeker niet uitgesloten. Juventus sloot in het winterse transferwindow nog een deal met Southampton voor middenvelder Carlos Alcaraz. De Oude Dame huurt de Argentijn tot het einde van het seizoen en heeft een verplichte optie tot koop van vijftig miljoen. Toch staat die transfer de mogelijke komst van de Nederlander niet in de weg. Volgens Transfermarkt.com heeft Koopmeiners echter een waarde van veertig miljoen.