Nieuws

Dit is het record dat Brobbey in de wedstrijd tegen PSV kan gaan evenaren

Dit is het record dat Brobbey in de wedstrijd tegen PSV kan gaan evenaren

2 februari - 13:19

Brian Brobbey kan in de thuiswedstrijd tegen PSV een mooi record gaan evenaren. De spits van Ajax is al elf wedstrijden op rij betrokken bij een doelpunt en gaat proberen dit in de wedstrijd tegen de Eindhovenaren uit te breiden. Wat is het record dat Brobbey kan gaan evenaren? VoetbalNieuws.nl legt het je uit.

In zijn meest recente zes Eredivisie-wedstrijden heeft de spits buitengewoon gepresteerd door liefst negen doelpunten te maken. Wanneer ook de assists van Brobbey in beschouwing worden genomen, wordt het nog indrukwekkender. Brobbey was betrokken bij een doelpunt in elk van zijn laatste elf competitieduels. Deze prestatie markeert de langste reeks voor een Ajacied in deze eeuw en de op een na langste serie van alle Eredivisie-spelers.

Wie heeft het huidige record op zijn naam staan?

Deze eeuw was er slechts één speler die een langere reeks wist te behalen. In 2009 was alleen Bryan Ruiz, destijds spelend voor FC Twente, nog indrukwekkender met zijn betrokkenheid bij doelpunten. Gedurende twaalf opeenvolgende wedstrijden wist de Costa Ricaan telkens te scoren of een assist te leveren, wat een aanzienlijke bijdrage leverde aan de landstitel van de Tukkers. Hoewel de landstitel dit seizoen wellicht buiten bereik is voor Brobbey, biedt de wedstrijd tegen PSV de aanvaller de kans om dezelfde reeks als Ruiz te evenaren.

De 22-jarige Nederlander heeft dit seizoen in de Eredivisie al dertien doelpunten op zijn naam staan. Ook was Brobbey belangrijk met vier assists. Ondanks dat hij aan het begin van het seizoen veel kritiek over zich heen kreeg, heeft de spits zich herpakt en kan hij in het duel met PSV een mooi record evenaren.

Eredivisie-duels op rij betrokken bij een doelpunt (sinds eeuwwiseling)

Bryan Ruiz - 12 doelpunten
Brian Brobbey - 11 doelpunten (Heden)
Steven Bergwijn - 11 doelpunten
Wilfried Bony - 11 doelpunten
Graziano Pellè - 11 doelpunten
Dirk Kuijt - 11 doelpunten