Nieuws

Dit is hoe de nieuwe directeur van Twente de transfer van Boadu realiseerde

Dit is hoe de nieuwe directeur van Twente de transfer van Boadu realiseerde

2 februari - 10:53

De deal tussen FC twente en AS Monaco voor Myron Boadu had aardig wat voeten in de aarde. De deal leek af te ketsen, maar werd door een telefoontje van de nieuwe algemeen directeur toch gerealiseerd. VoetbalNieuws.nl vertelt je er meer over. 

Dominique Scholten is sinds donderdag algemeen directeur van FC Twente. Hij volgde Paul van der Kraan op en mocht op de Deadline Day meteen flink aan de bak. In de transfer van Myron Boadu had Scholten een grote rol. Op het moment dat de transfer leek af te ketsen, belde de nieuwe algemeen directeur naar Monaco. Hij bracht daarmee alles weer op gang.

Woensdagochtend leek de transfer van Boadu naar FC Twente niet door te gaan. AS Monaco wilde de speler liever aan Real Betis verhuren. De speler zelf had zijn zinnen inmiddels al op gezet op een terugkeer naar de Eredivisie.

Wat was de rol van Scholten tijdens de transfer?

"Arnold (Bruggink, red.) vroeg op een gegeven moment: bel jij nog een keer", aldus Scholten in de Tubantia. "Ik heb hun verhaal aangehoord, ze waren wat gefrustreerd over andere transfers in het verleden. Ik voelde waar de pijn zat, heb begrip getoond, onze situatie uitgelegd en uiteindelijk ontstond er over en weer het nodige respect. Uiteindelijk kreeg ik om 23.00 uur het bericht vanuit Monaco dat we het rond konden maken."

Scholten is met zijn 35 jaar uitzonderlijk jong als algemeen directeur. Toch is Van der Kraan overtuigd van zijn opvolger. Voorlopig zal Van der Kraan nog aanblijven bij de Tukkers in een adviserende rol.

Dit was het spektakel tijdens Deadline Day in Nederland!