Breaking news

FC Twente krijgt het toch voor elkaar in Monaco: Boadu naar Nederland

FC Twente krijgt het toch voor elkaar in Monaco: Boadu naar Nederland

1 februari - 08:25 Laatste update: 08:25

Myron Boadu reist af naar Nederland en zal spoedig als nieuwe aanwinst van FC Twente worden gepresenteerd. Heel lang zaten de gesprekken tussen AS Monaco en FC Twente vast, maar de Tukkers trekken toch aan het langste eind. Boadu tekent op huurbasis in Twente.

Volgens de Tubantia heeft FC Twente het toch voor elkaar gekregen in Monaco. De clubs zijn er uit en dus kan Myron Boadu afreizen naar Nederland. 'Lange tijd leek de deal niet door te gaan, omdat Monaco zich heel halsstarrig opstelde en niet meer wilde werken aan een overgang. FC Twente gaf desondanks niet op en bereikte woensdagavond alsnog een akkoord met FC Twente', aldus de krant.

"Myron wilde heel graag, zijn zaakwaarnemer wilde heel graag en de druk bij Monaco is flink opgevoerd", zegt technisch directeur Arnold Bruggink tegen de krant. "En Dominique Scholten (de nieuwe directeur die donderdag officieel is begonnen) heeft vervolgens de rol van mediator op zich genomen en toen is alles in een stroomversnelling gekomen. Wij hebben ook constant aangegeven dat we alleen voor Myron wilden gaan."

Volgens De Telegraaf is de aanvaller ook al in Nederland aangekomen. Samen met zijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez pakte hij het vliegtuig richting Nederland en dus landde Boadu vroeg op Transfer Deadline Day al in Nederland. Net als FC Twente had ook de aanvaller zijn zinnen gezet op een transfer naar de Tukkers. 'omdat de spits in Frankrijk al bijna twee jaar niet aan spelen toekomt en hij in Nederland langzaam kan toewerken aan zijn topvorm.'