Done Deal

FC Twente heeft met Boadu gewenste aanvallende versterking dan toch binnen

FC Twente heeft met Boadu gewenste aanvallende versterking dan toch binnen

1 februari - 20:30 Laatste update: 20:33

FC Twente heeft de gedroomde aanvallende versterking binnen. De Tukkers hebben de huurovereenkomst met AS Monaco om Myron Boadu wereldkundig gemaakt. De deal leek enige tijd nog op losse schroeven te staan, maar kwam uiteindelijk toch voor elkaar. Het wonderkind van weleer maakt het huidige seizoen af in Enschede.

Afgelopen zondag gaf Twente-trainer Joseph Oosting aan dat technisch directeur Arnold Bruggink afgereisd was naar Monaco om met Monaco en Boadu in gesprek te gaan. In Enschede was men haastig op zoek naar een nieuwe spits en heeft die nu binnen. Monaco leek een vertrek van Boadu nog enige tijd tegen te houden, maar op de slotdag van de winterse transferwindow werkte de club als nog mee. Boadu mocht zo vertrekken naar Nederland, om daar zijn huuroverstap naar FC Twente af te ronden.

Boadu liet de Eredivisie in de zomer van 2021 achter zich, maar raakte in de Ligue 1 al snel op een zijspoor. In 3,5 jaar tijd maakte de 1-voudig international slechts 68 keer zijn opwachting voor AS Monaco, waarin hij goed was voor tien doelpunten en twee assists. In het huidige seizoen kwam Boadu slechts tot 102 minuten in tien optredens. In zijn tijd bij AZ stond Boadu lange tijd te boek als een groot. In 88 wedstrijden was de inmiddels 23-jarige spits goed voor 38 doelpunten en achttien assists. In de Eredivisie kwam zij teller in 64 wedstrijden op 32 treffers en elf assists te staan.