Transfernieuws

'Bosz en Lyon halen na Lacazette ook Tolisso terug naar Frankrijk'

'Bosz en Lyon halen na Lacazette ook Tolisso terug naar Frankrijk'

30-06-2022 10:01
3

Olympique Lyon is dicht bij het terughalen van een tweede oud-speler. Corentin Tolisso moet overkomen van Bayern München, meldt RMC Sport.

De overgang zou al bijna in kannen en kruiken zijn. De Franse middenvelder (27) wordt donderdag medisch gekeurd, waarna hij gelijk bij de selectie zal aansluiten. Met het aantrekken van Tolisso haalt trainer Peter Bosz wéér een kind van de club terug naar Frankrijk. Eerder werd Alexandre Lacazette al opgehaald bij Arsenal.

Als ook de laatste plooien worden gladgestreken zal de Frans international voor vijf seizoenen tekenen bij zijn oude club. Tolisso had een aflopend contract bij de Duitse grootmacht, waardoor er geen transfersom voor hem betaald hoeft te worden.

Ook de doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano bevestigt de transfer. De journalist geeft met zijn welbekende 'here we go' aan dat er geen twijfels meer bestaan over de overgang. 

In 2017 vertrok Tolisso van Lyon naar Bayern. De Duitsers betaalden destijds veertig miljoen euro voor de middenvelder. De Fransman werd nooit een onbetwiste basisspeler in Duitsland.