Nieuws

Geruchten en bewondering: zo reageren trainers op de beslissing van Klopp

Geruchten en bewondering: zo reageren trainers op de beslissing van Klopp

26 januari - 16:55 Laatste update: 16:55

Het toekomstige afscheid bij Liverpool van Jürgen Klopp heeft een grote schok achtergelaten in de voetbalwereld. Er is veel bewondering voor de Duitse oefenmeester en alles wat hij bereikt heeft. Aan de andere kant komen de eerste geruchten ook op gang. Welke reacties komen er van verschillende trainers? VoetbalNieuws zet ze voor je op een rij.

Kandidaat nummer één

Alle ogen vanuit Engeland gingen in een blik na de aankondiging van Jürgen Klopp richting Bayer Leverkusen. Xabi Alonso is daar namelijk uiterst succesvol bezig dit seizoen en hij wordt als ideale opvolger van Klopp gezien. Het was dan ook aan de Spanjaard om te reageren op zijn persconferentie. Zaterdagmiddag om 18.30 uur speelt Die Werkself tegen Borussia Mönchengladbach, maar onderwerp van gesprek was vooral het vertrek van de Liverpool-trainer. Hoewel hij niet direct antwoord kon geven op de vraag zei Alonso dat hij op dit moment alleen nog maar bezig is met Bayer Leverkusen.

Reacties uit Nederland

Tijdens de persconferenties van Peter Bosz en Arne Slot was er ook ruimte voor vragen over Klopp. De PSV-trainer kon niets anders dan bewondering uitspreken voor zijn collega. Bosz was kort na het vetrek van Klopp bij Dortmund ook actief als trainer bij de club en dat heeft veel indruk achter gelaten bij de Nederlander. Arne Slot gaat Jürgen Klopp vooral missen als voetballiefhebber. Tijdens de persconferentie voor de wedstrijd met FC Twente zei de oefenmeester van Feyenoord: "Ik vind het al ongelofelijk dat je op dat niveau zo lang vol hebt gehouden. Negen jaar in de Premier League, dat vind ik echt knap. Als liefhebber vind ik het jammer, want hij heeft ons jarenlang goed voetbal gegeven. Ik hoop dat hij dan ook niet te lang van zijn pensioen geniet." Door de interesse van Tottenham Hotspur in de zomer voor Arne Slot werd er ook gevraagd of hij geïnteresseerd zou zijn in een baan bij The Reds. Die vraag wilde Slot niet beantwoorden.

Kandidaat nummer twee

Roberto de Zerbi is een zeer gewild trainer en dus is het ook niet gek dat hij in verband wordt gebracht met de baan bij Liverpool. Manchester City ziet hem als ideale opvolger van Pep Guardiola, maar de club uit de Merseyside kan de Italiaan misschien weglokken bij Brighton & Hove Albion. Net als mede-kandidaat Xabi Alonso houdt De Zerbi zijn lippen stijf op elkaar en zegt hij volledig bezig te zijn met het huidige seizoen. 

Erik ten Hag

Ook bij andere clubs in Engeland viel het nieuws als een bom. Manchester United neemt het in de FA Cup op tegen Newport County, maar Erik ten Hag was vooral de beslissing van Jürgen Klopp aan het betreuren. "Dit is niet goed voor de Premier League. Negen jaar is een lange periode in deze competitie", aldus Ten Hag tijdens zijn mediamoment. "Ik snap dat zijn energie aan het afnemen is. De Premier League is heel intens, zeker de combinatie met Europees voetbal. In een periode als manager bouw je iets op. Hij heeft resultaten behaald en tegenslagen beleefd. En dat in een intense competitie als de Premier League."

Net als zijn andere Nederlandse collega's was de Manchester United-trainer vol lof voor de Duitser. "Hij heeft echt iets neergezet, een heel tijdperk bepaald. De club is terug waar het hoort, hij heeft een fenomenale job verricht."

Reactie uit Duitsland

Thomas Tuchel is vooral bezig met Bayern München, maar de trainer van Der Recordmeister is maar al te goed bekend met Jürgen Klopp. "Dit nieuws moet ik eerst verteren", aldus Tuchel op zijn persconferentie. "Kloppo is een van de allerbeste coaches ter wereld. Hij is er altijd in geslaagd invloed uit te oefenen op de clubs waar hij werkte. Het is groot nieuws."