Transfernieuws

'Slecht nieuws voor Feyenoord: Turken mengen zich in strijd om rechtsback'

'Slecht nieuws voor Feyenoord: Turken mengen zich in strijd om rechtsback'

26 januari - 12:55

Feyenoord is niet de enige club die in de race is voor Lorenz Assignon. Volgens L’Équipe heeft ook Galatasaray de 23-jarige Franse rechtsback van Stade Rennes in het vizier.

Feyenoord is momenteel druk bezig met het aantrekken van een nieuwe rechtervleugelverdediger. Assignon is één van de namen die bovenaan het lijstje zou staan. Galatasaray zou hem ondertussen ook in de gaten houden, omdat de Turken Sacha Boey kwijt gaan raken aan Bayern München. Daarom zoeken ze een opvolger.

L’Équipe voegt eraan toe dat Rennes nog geen enkel bod voor Assignon heeft ontvangen. Feyenoord zou daar momenteel wel mee bezig zijn. Assignon speelt zijn gehele profcarrière al voor Stade Rennes, werd tussentijds verhuurd aan SC Bastia, en kwam dit seizoen veertien keer in actie in de Ligue 1. Mocht hij naar Rotterdam komen, dan gaat hij de concurrentiestrijd aan met Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop. Volgens Transfermarkt.nl vertegenwoordigt de rechtsback een waarde van ongeveer tien miljoen euro.

De onderhandelingen tussen Bayern en Galatasaray over Boey lopen naar verluidt nog. "Ik denk niet dat wij vandaag een speler gaan contracteren", zei coach Thomas Tuchel vrijdag op de persconferentie, doelend op Boey. Transferexpert Fabrizio Romano wist te melden dat de Duitsers een bod van 25 miljoen euro, plus vijf miljoen aan bonussen, hebben ingediend.