Nieuws

Wie is Paul Joly, de Franse rechtsback die bij Feyenoord op een shortlist staat?

Wie is Paul Joly, de Franse rechtsback die bij Feyenoord op een shortlist staat?

24 januari - 21:40 Laatste update: 21:40

Feyenoord is naarstig op zoek naar een rechtsback en de mogelijke opties dienen zich steeds meer aan. Zo is Kevin Mbabu naar verluidt één van de spelers waar de Rotterdammers aan denken, maar Fabrizio Romano voegde daar de naam van Paul Joly aan toe. Wie is deze Franse rechtsback? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Achtergrond en carrière

Paul Joly wordt op 7 juni 2000 geboren in Orléans. De inmiddels 23-jarige Fransman begint met voetballen bij Muides, waarna hij in 2009 naar Blois vertrekt en zes jaar later naar Lorient. Joly sluit zijn jeugdcarrière na één jaar af bij Lorient om zijn volwassen carrière bij Miens te starten. Ook die club verlaat de Fransman alweer snel, maar nu om zijn eerste profcontract te tekenen. Dat doet hij bij Auxerre, de club waar hij nu onder contract staat.

In totaal heeft Joly 95 duels op het professionele niveau gespeeld. Daarin kwam hij drie keer tot scoren en gaf hij elf assists. Dit seizoen is Joly redelijk op dreef met Auxerre, dat vorig jaar uit de Ligue 1 degradeerde. Momenteel staan de Fransen weer tweede in de Ligue 2 en Joly gaf in twintig wedstrijden drie assists.

Actuele situatie, contract en marktwaarde

Volgens Romano staat Joly op de shortlist van Feyenoord, naast Mbabu. Het heeft er alle schijn van dat de Fransman een back-up is voor wanneer de Zwitser uiteindelijk geen optie blijkt te zijn, aangezien het goed ingevoerde 1908.nl aangeeft dat Feyenoord vol voor Mbabu gaat.

Joly ligt nog tot de zomer van 2026 vast bij Auxerre en hij verlengde zijn contract voor het laatst in 2022. Volgens Transfermarkt.com heeft Joly een marktwaarde van 1.5 miljoen euro, maar Feyenoord zal daar gezien de contractsituatie waarschijnlijk wel wat meer voor neer moeten leggen wanneer het om een koopoptie zou gaan.