Transfernieuws

Naar deze Premier League-controleur informeerde Ajax vóór de komst van Henderson

Naar deze Premier League-controleur informeerde Ajax vóór de komst van Henderson

24 januari - 21:15 Laatste update: 21:15

Jordan Henderson was niet de enige ervaren controlerende middenvelder die Ajax afgelopen winter op het oog heeft gehad. Volgens VoetbalPrimeur-hoofdredacteur Dennie van Laar informeerden de Amsterdammers ook naar de diensten van Leander Dendoncker, die zijn minuten bij Aston Villa tot kort voor tijd in de Premier League maakte.

Dendoncker speelt sinds de zomer van 2022 voor Aston Villa. De 28-jarige Belg komt alleen weinig aan spelen toe in Birmingham en met het oog op het EK lijkt het logisch voor hem om ergens minuten te gaan maken. VoetbalNieuws.nl droeg de middenvelder al aan als optie voor Ajax, waarvan bekend was dat ze op zoek waren naar een 'buitenkansje' met ervaring als controleur.

VP weet woensdagavond te melden dat Ajax daadwerkelijk geïnteresseerd was in Dendoncker. Helaas voor de club uit de hoofdstad bleek al snel dat het financieel niet haalbaar was om de Belg naar Amsterdam te halen. Dat lukte uiteindelijk wel met Jordan Henderson, die transfervrij overkwam van Al Ettifaq.

Dendoncker gaat wel ergens anders aan de slag in Europa. De Belg wordt door The Villains. aan Napoli verhuurd en in die deal is een optie tot koop van negen miljoen euro bedongen. De middenvelder houdt daarmee hoop op EK-deelname met de Rode Duivels.