Nieuws

Dit communiceert Liverpool over de blessure van de naar Europa terugkerende Salah

Dit communiceert Liverpool over de blessure van de naar Europa terugkerende Salah

23 januari - 07:00

Mohammed Salah keert definitief terug naar Liverpool. De Egyptenaar zag zijn land dinsdagavond op het nippertje de knock-out fase van de Afrika Cup halen, maar deed dat vanaf de tribune. De blessure die de aanvaller heeft opgelopen is erger dan gedacht, zo meldt de club op zijn website.

Salah speelde in het eerste groepsduel van Egypte tegen Mozambique (2-2) gewoon mee. De Egyptian King kwam zelfs één keer tot scoren en was ook van de partij tegen Ghana, maar viel in dat duel geblesseerd uit. Eerst leek het erop dat Salah zo rond de halve finale van de Afrika Cup weer zou kunnen instromen, maar daar heeft Liverpool nu een streep door gezet.

The Reds communiceren op hun clubwebsite dat Salah per direct terugkeert naar het trainingscentrum in Engeland. De blessure lijkt erger dan op voorhand gevreesd, zo klinkt het. De Egyptenaar heeft een spierblessure opgelopen en in samenspraak met de Egyptische voetbalbond is besloten dat de Afrikaanse sterspeler het beste terug kan keren.

Egypte zal nu zonder Salah door moeten in de Afrika Cup. De Farao’s zorgden er maandagavond voor dat er geen averij werd opgelopen door met 2-2 gelijk te spelen tegen Kaapverdië. De drie gelijke spelen die Egypte bij elkaar heeft gevoetbald zijn genoeg voor het bereiken van de knock-out fase en dat betekent dat de droom op een nieuwe Afrika Cup-finale nog altijd in leven is.