Nieuws

'Grote belangstelling voor Pavlidis': hoeveel is de spits van AZ waard?

'Grote belangstelling voor Pavlidis': hoeveel is de spits van AZ waard?

20 januari - 18:06 Laatste update: 6 februari - 11:59

Vangelis Pavlidis kent tot dusver een topseizoen. De Griek wist al twintig keer het net te vinden in evenzoveel wedstrijden voor AZ in de Eredivisie. De aanvaller lijkt onhoudbaar voor de Alkmaarders en zal veel geld kunnen opleveren. Hoeveel Pavlidis waard is, brengt VoetbalNieuws.nl in beeld.

De Griekse spits kent dit seizoen een seizoen dat zijn weerga niet kent door de ene na de andere treffer te maken. Pavlidis heeft daarmee zijn cijfers uit zijn eerste seizoen bij AZ al geëvenaard. In 2021/2022 kwam hij in totaal tot achttien doelpunten in de competitie. Hij laat onder meer Santiago Gimenez, Luuk de Jong en Brian Brobbey achter zich in de cijfers. De aanvaller uit Griekenland maakte in 2021 voor tweeënhalf miljoen euro de overstap van Willem II naar AZ. Nu is dat bedrag een schijntje van zijn huidige waarde.

Hoeveel is Pavlidis nu waard?

Pavlidis' waarde is in de afgelopen jaren flink gestegen. In maart 2023 werd zijn waarde door Transfermarkt voor het eerst boven de tien miljoen euro geschat. Nu wordt zijn waarde geschat op 25 miljoen en dat bedrag lijkt redelijk overeen te komen met wat de Alkmaarders verlangen voor de spits.

AZ schijnt een prijskaartje van twintig miljoen euro op de Griek geplakt te hebben, zo meldde Foot Mercato. Stade Rennes en Borussia Mönchengladbach werden in de media met hem verband gebracht, net als AC Milan, weliswaar in mindere mate. Inmiddels zouden de Alkmaarders een eerste bod van tien miljoen euro van Rennes hebben afgewezen.