Breaking news

'AZ slaat Frans miljoenenbod voor Pavlidis af, AC Milan ook in de markt'

'AZ slaat Frans miljoenenbod voor Pavlidis af, AC Milan ook in de markt'

20 januari - 17:31 Laatste update: 17:36

Vangelis Pavlidis staat in de nadrukkelijke belangstelling van Stade Rennes. Volgens Foot Mercato hebben de Fransen al een bod van tien miljoen euro voor de AZ-spits ingediend, maar zou dat door de Alkmaarders resoluut zijn afgewezen. Ook AC Milan wordt met hem in verband gebracht.

AZ zou namelijk een prijskaartje van maar liefst twintig miljoen aan de Griek hebben gehangen. Iets wat Rennes zou kunnen afschrikken, zo weet het Franse medium te melden. Dat komt mede door het feit dat Milan zich in de transferstrijd mengt.

De Italianen zouden deze winter sowieso een spits willen aantrekken, maar zijn nog niet concreet. De club 'waardeert daarentegen het profiel van Pavlidis en kan toeslaan.' AZ denkt te weten dat Milan beter in staat is dan Rennes om een geschikt bod uit te brengen. Rennes en Milan treffen elkaar in februari toevalligerwijs in de tussenronde van de Europa League.

Pavlidis speelde dit seizoen 29 officiële wedstrijden voor AZ en scoorde daarin 22 keer. Bovendien gaf hij drie assists. Alleen Santiago Gimenez van Feyenoord wist in de Eredivisie meer treffers te maken dan hij: negentien. Het contract van Pavlidis loopt nog tot medio 2025. In de zomer van 2021 werd hij voor een bedrag van 2,5 miljoen euro overgenomen van Willem II. Inmiddels is hij bijna het tienvoudige waard.