Nieuws

'Recordtransfer van Neymar naar PSG onder het vergrootglas van Franse politie'

'Recordtransfer van Neymar naar PSG onder het vergrootglas van Franse politie'

18 januari - 10:22 Laatste update: 10:35

De Franse politie heeft een onderzoek gestart naar de recordtransfer van Neymar naar Paris Saint-Germain in 2017, zo schrijft het landelijke persbureau AFP. Volgens een anonieme bron zijn anticorruptie-eenheden begin deze weet het ministerie van Economie en Financiën in Parijs binnengedrongen. 

In de zomer van 2017 telde PSG het recordbedrag van 222 miljoen euro neer om Neymar over te nemen van FC Barcelona, wat nog altijd staat als transferrecord in het voetbal. Nu zou de Europese topclub met de komst van de Braziliaan geprofiteerd hebben van belastingvoordelen, klinkt het uit Frankrijk. Rond de transfer zou Gérald Darmanin, minister van Binnenlandse Zaken, geacteerd hebben als belastingadviseur van PSG. Vanwege die claim is het ministerie van Economie en Financiën nu doorzocht. 

Na zijn transfer naar Parijs speelde Neymar zes jaar in dienst van PSG, waar hij het tot 172 wedstrijden schopte. De Braziliaan was goed voor maar liefst 118 doelpunten en 77 doelpunten. In Frankrijk veroverde Neymar met vijf landstitels, vijf bekers en vijf keer de binnenlandse supercup. Een Europese prijs bleef echter uit. Afgelopen zomer vertrok de aanvaller voor negentig miljoen naar Al Hilal, waar hij na vijf optredens echter in dienst van Brazilië zwaar geblesseerd raakte en zijn kruisband afscheurde.