Nieuws

Waar en hoe laat wordt de wedstrijd Vitesse - Feyenoord uitgezonden?

Waar en hoe laat wordt de wedstrijd Vitesse - Feyenoord uitgezonden?

18 januari - 11:00

Na het teleurstellende gelijkspel tegen NEC staat voor Feyenoord een uitwedstrijd richting Arnhem op het programma. Vitesse zal de volgende tegenstander zijn voor de manschappen van Arne Slot in de strijd voor plaats twee. De laatste jaren blijkt het GelreDome echter een struikelblok voor de Rotterdammers. Waar en hoe laat wordt dit duel uitgezonden? VoetbalNieuws dient als je agenda.

Door het bekerinhaalduel van PSV en FC Twente had Feyenoord de gehele week vrij. De Rotterdammers hadden zich gekwalificeerd voor de laatste zestien van het KNVB Bekertoernooi, maar moesten nog even in de wachtkamer. Trainer Arne Slot zou daar vast blij mee zijn geweest, want na het gelijkespel in eigen huis tegen NEC begon Feyenoord het Eredvisiejaar 2024 met een kater. De Rotterdammers kwamen tot een 2-0 voorsprong, maar zagen die als sneeuw voor de zon verdwijnen. Uit bij de nummer zeventien gaat de ploeg op zoek naar eerherstel.

De thuishaven van Vitesse blijkt de laatste jaren echter een groot struikelblok voor Feyenoord. Van de laatste tien edities wonnen de Rotterdammers er slechts vier. Ook blijkt het duel er eentje waarin veel kaarten vallen, want in twee wedstrijden werd tot tweemaal toe een rode kaart gegeven. Zo ook in 2021. Vitesse eindigde het duel met negen spelers, maar won wel met 2-1. De laatste editie in het GelreDome verzekerde Arne Slot zich wel van drie punten. Vitesse werd met 2-5 verslagen en zo won Feyenoord voor het eerst sinds 2017. Twee keer Danilo, Patrik Wålemark, Javairô Dilrosun en Lutsharel Geertruida zorgden voor de doelpunten.

Waar en hoe laat wordt het duel tussen Vitesse en Feyenoord uitgezonden?

Op zondag 21 januari 2024 zullen Vitesse en Feyenoord het tegen elkaar opnemen. In het GelreDome wordt er om 14.30 uur afgetrapt. ESPN zal de gehele wedstrijd uitzenden op ESPN 3.