Nieuws

Zo kijkt Van 't Schip naar de kritiek van Pasveer op de selectie van Ajax

Zo kijkt Van 't Schip naar de kritiek van Pasveer op de selectie van Ajax

16 januari - 08:11

John van ‘t Schip vindt dat er niet steeds hetzelfde moet worden gezegd over de spelers van Ajax. De oefenmeester van de Amsterdammers ziet dat 'de jongens' hun stinkende best doen en dat rijmt niet helemaal met het interview dat Remko Pasveer onlangs gaf aan Het Parool.

De uitspraken van Pasveer op een rij

Pasveer, die nu aan zijn derde seizoen bezig is in Amsterdam, keek de afgelopen jaren vanaf de eerste rij toe hoe Ajax is veranderd. Volgens de doelman hebben de meeste spelers die afgelopen zomer zijn gehaald 'niet het Champions League-niveau dat Ajax ambieert' en is er ook buiten het voetbalveld om ook een switch in mentaliteit gekomen. 

"Twee jaar geleden was het ook na de training altijd druk in de gym. Spelers als Dusan Tadic, Davy Klaassen, Lisandro Martínez, Daley Blind, Antony of Sébastien Haller wilden altijd beter en sterker worden, ook in hun vrije tijd. Nu is het na de training rustiger in de gym. Iedereen wilde na de training ook graag iets extra’s doen met de bal. Er was liefde voor de bal. Dat mis ik nu wel eens. Ik merk nu dat men sneller naar binnen of naar huis gaat. Bij de huidige generatie spelers zie ik minder toewijding, en dat baart me zorgen", aldus de uitspraken van Pasveer in gesprek met Het Parool.

Van 't Schip ziet 'druk' op 'de jongens'

Van ‘t Schip schoof maandagavond aan bij Rondo en kreeg de uitspraken van Pasveer voor zijn voeten. De trainer van Ajax heeft er wel een verklaring voor waarom spelers nog niet het uiterste uit zichzelf kunnen halen.

"Het is een groep die volop in ontwikkeling is, dat hebben wij vroeger ook gehad", aldus Van ‘t Schip, onder andere gericht aan tafelgast en voormalig collega Marco van Basten over de 'patatgeneratie' die volgens hem uit o.a. Frank de Boer, Ronald de Boer en Marciano Vink bestond.

"Ik snap Remko best wel dat je vanuit een situatie komt waarin je een volwassen groep hebt, maar we kunnen deze jongens die echt hun stinkende best doen niet steeds voor de voeten werpen dat ze niet goed genoeg zijn en niet goed genoeg hun best doen", vervolgt de trainer, die ziet spelers gebukt gaan onder de grote druk die bij een club als Ajax komt kijken. "Ze doen hun best en trainen goed, alleen de selectie zit niet in elkaar zoals het zou moeten en daar hebben zijn last van."