Nieuws

Dit vindt Steven Bergwijn van de kritiek van Remko Pasveer op jonge Ajax-spelers

Dit vindt Steven Bergwijn van de kritiek van Remko Pasveer op jonge Ajax-spelers

15 januari - 12:35

Steven Bergwijn heeft gereageerd op de kritiek die zijn Ajax-teamgenoot Remko Pasveer onlangs uitte op voornamelijk jonge spelers. De aanvoerder van de Amsterdammers kan enigszins begrip opbrengen voor wat de ervaren doelman bedoelde toen hij in Het Parool stelde dat veel nieuwelingen niet het topsportklimaat nastreven dat hij enkele jaren geleden zag.

Wat zei Remko Pasveer over jonge spelers bij Ajax?

Pasveer zou bovendien 'de liefde voor de bal' bij sommige teamgenoten missen en stelde dat de gym bij Ajax tegenwoordig leger is dan ooit te voren. Na afloop van de met 2-3 gewonnen competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd Bergwijn voor de camera’s van ESPN geconfronteerd met de uitspraken van Pasveer. "Ik was er niet bij. Iedereen doet het op z’n eigen manier", reageerde hij. "De ene speler is veel in de gym en de andere is thuis aan het werk. Ik vind het een beetje lastig te zeggen."

Wat vindt Steven Bergwijn van de kritiek van Pasveer?

De aanvaller stelt niet te twijfelen aan de inzet en mentaliteit van zijn teamgenoten. "We zijn allemaal topsporters en ik denk dat iedereen het beste weet hoe hij met zijn lichaam om moet gaan. Maar ik kan Pasveer ergens ook wel begrijpen."

Desondanks vindt Bergwijn niet per se dat het moeilijk is om jonge spelers fysiek aan het werk te krijgen, in bijvoorbeeld de gym. "Wat dat betreft niet echt. Ik denk dat iedereen zijn werk doet, wanneer dat moet. De een doet meer dan de ander na de training, maar dat is ieder voor zichzelf."