Barça kansloos tegen Real Madrid: Braziliaanse samba verovert Supercopa

14 januari - 21:51

Real Madrid heeft ten koste van FC Barcelona de Supercopa de España verovert. In het Al -Awwal Stadium stalen hattrickheld Vinicius Junior en Rodrygo met doelpunten en assists de show, waar het Barça van Xavi een behoorlijke tegenslag kregen te verduren.

Al na zeven minuten was het raak voor Real Madrid, toen Vinicius Junior op aangeven van Jude Bellingham de score wist te open. Drie minuten later was het direct weer raak voor de Braziliaan, waar landgenoot Rodrygo voor de assist zorgde. Zo beloofde het een gemakkelijke avond voor De Koninklijke te gaan worden, waar de fans van Barça niet wisten wat hun overkwam.

Na een half uur spelen deden de Catalanen wat terug. Vanuit een volley knalde Robert Lewandowksi keihard de aansluitingstreffer achter Real-doelman Andriy Lunin. Echter was het geloof in een comeback slechts van korte duur, toen Ronald Araújo in de 39e minuut een strafschop weggaf. Vanaf elf meter mocht Vinicius aanleggen voor zijn hattrick en bleef ijskoud. Zo kwam de Braziliaan in een bijzonder rijtje.

Met een voorsprong van 3-1 ging Real met een goed gevoel richting de kleedkamer. Na zijn eerdere assists, was het in de 64e minuut ook raak voor Rodrygo. De pijn was groot bij Barça, waar Araújo zijn frustraties de overhand liet nemen en in de 71e minuut zijn tweede gele kaart van de avond pakte. Zo moest Barça het laatste deel van de wedstrijd ook nog eens met een man minder spelen. Zo ging Real er uiteindelijk met de dertiende Supercopa uit de clubgeschiedenis vandoor, waar Frenkie de Jong en co met lege handen achterbleven.