Nieuws

Real Madrid en Barcelona streden om de miljoenen: dit levert de Supercopa op

Real Madrid en Barcelona streden om de miljoenen: dit levert de Supercopa op

14 januari - 22:00 Laatste update: 09:07

Zondagavond stond de finale van de Supercopa op het programma. Met dan aan Vinicius Junior en Rodrygo ging de beker naar Madrid. Om lucratieve redenen wordt het toernooi in Saudi-Arabië gehouden en VoetbalNieuws vertelt je hoe lucratief het toernooi voor Real Madrid en FC Barcelona kan worden.

Eerder schreven we al een stuk over de reden waarom de Supercopa in Saudi wordt gehouden. De reden is vrij eenvoudig, geld. De Spaanse bond, RFEF, sloot een lucratieve deal en de clubs delen natuurlijk ook mee in de winsten. Aangezien Real Madrid en Barcelona zondag de finale speelden, zullen zij ook het meeste overhouden aan het toernooi?

Hoeveel verdienen Real Madrid en Barcelona aan de Supercopa?

De winnaar van het toernooi strijkt een mooie twee miljoen euro op. De verliezend finalist moet het doen met slechts één miljoen euro. Is dat alles vraag je je dan af? Nee, alle ploegen krijgen namelijk ook een premie om mee te doen en die is niet eerlijk verdeeld. Eerder diende Valencia al een klacht in omdat zij in de eerste editie van het toernooi slechts 2.5 miljoen euro verdienden tegenover de twaalf van Real Madrid. Dit heeft alles te maken met de startpremie. Gebaseerd op eerder gewonnen prijzen en TV-gelden wordt deze premie berekend waardoor Real Madrid en Barcelona altijd meer zullen verdienen dan de rest.

Dit seizoen niet anders, want naar verwachting zullen Real Madrid en Barcelona beide rond de zes miljoen euro verdienen. Atlético blijft steken op drie miljoen euro terwijl Osasuna 'maar' 800.000 euro mee naar huis neemt. Om de verschillen te overbruggen heeft de RFEF een overeenkomst gesloten met de grote drie. Zij betalen allen 200.000 euro aan Osasuna om de gelden ietwat gelijk te trekken.