Nieuws

Van den Heuvel gaat dieper in op vervolging Ihattaren: 'Mogelijk gevangenisstraf'

Van den Heuvel gaat dieper in op vervolging Ihattaren: 'Mogelijk gevangenisstraf'

12 januari - 18:37

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is dieper ingegaan op het nieuws rond de vervolging van Mohamed Ihattaren. Bij De Telegraaf spreekt de journalist zelfs van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de voetballer van Slavia Praag. Eerder op de dag kwam het nieuws naar buiten dat het OM de ooit zo veelbelovende aanvaller gaat vervolgen rond mishandeling.

Alles zou gaan om een mishandeling op 11 februari 2023, waar ook wordt gesproken over betrokkenheid bij een poging tot uitlokking van bedreiging. "Het is iets in de relationele sfeer geweest", geeft Van den Heuvel aan. Het zou gaan om de mishandeling van zijn toenmalige vriendin. "En dat op een vergaande manier. Mishandeling in een relatie heeft bij het OM een hoge prioriteit", kaart de misdaadverslaggever aan. "Het vreemde is dat zijn eigen advocaat nog zegt van niks te weten. Maar het kans zijn dat bij een voor het OM bekend adres al een dagvaarding is gestuurd." Het OM wil zelf nog altijd niks verder zeggen over de zaak. Het enige duidelijke is dat het gaat om een 21-jarige man uit Vleuten. 

Van den Heuvel gaat ook dieper in op de vermeende poging tot uitlokking van bedreiging. "Hij zou iemand binnen zijn eigen relatiekring hebben verzocht om bedreigingen te uiten. Dus dat hij dat dan zélf niet heeft gedaan, maar als een soort opdrachtgever. Iets wat ook strafbaar is." De misdaadverslaggever kaart aan dat men bij het OM af wil van zaken rond huiselijk geweld, waardoor er bij dat soort zaken niet meer gaat om een aangifte delict. "Zelfs al zou de partner van Ihattaren geen aangifte hebben gedaan, of deze later hebben ingetrokken, kan het OM zelfstandig beslissen om tot vervolging over te gaan. Dat gaat nu kennelijk gebeuren."

Mogelijk hangt er nu een zware straf boven het hoofd van de voetballer. "Zeker als er sprake is van herhaling, dan kunnen daar zelfs onvoorwaardelijke gevangenisstraffen uitrollen. Dat is ook een beetje afhankelijk van het verweer en wat er precies heeft plaatsgevonden", iets waar Van den Heuvel zelf niet over wil speculeren. "Maar het is natuurlijk de zoveelste kras op zijn blazoen."