Nieuws

Waarom het voor Henderson aantrekkelijk is om Ajax boven Engelse clubs te kiezen

Waarom het voor Henderson aantrekkelijk is om Ajax boven Engelse clubs te kiezen

10 januari - 20:58 Laatste update: 14 januari - 14:55

Jordan Henderson naar Ajax, wie had gedacht dat het een reële optie zou zijn tijdens deze transferwindow. De Engelsman verdient miljoenen in Saudi-Arabië maar toch zou voor hem ook financieel gezien aantrekkelijk zijn om terug te keren in Europa, maar dan in het shirt van Ajax. VoetbalNieuws.nl legt je uit hoe dit zit.

Interesse van meerdere clubs

Volgens Fabrizio Romano strijdt Ajax met meerdere clubs om de handtekening van Henderson, die een diep verlangen heeft om terug te keren in Europa. Daar zouden ook clubs uit de Premier League bij betrokken zijn en op voorbaat zou je dan zeggen dat de Amsterdammers kansloos zijn. Dat zit volgens het financiële Twitter-account José De La Verde toch net wat anders.

Nederland belastingtechnisch aantrekkelijker dan Engeland

Naar verluidt verdiende Henderson in Saudi-Arabië zo’n vijftien miljoen euro en daar zou hij geen belasting over hoeven te betalen, mits hij wel twee jaar in het land blijft, klinkt het. Mocht Henderson wel vertrekken, wat waarschijnlijk ook gaat gebeuren, dan moet hij twintig procent betalen over zijn verdiende salaris.

Mocht Henderson terugkeren in Engeland, dan moet hij nog meer belasting betalen over het bedrag waar hij in Saudi-Arabië dan dus al twintig procent over heeft betaald. Henderson wordt dan een tax resident, waardoor hij nog eens 47 procent aan de Engelse overheid moet afstaan. Wanneer de Engelsman elders in Europa aan de slag gaat, bij Ajax bijvoorbeeld, is dit niet van toepassing op hem.