Nieuws

Om deze reden bedacht Steijn zich en besloot hij zelf op te stappen bij Ajax

Om deze reden bedacht Steijn zich en besloot hij zelf op te stappen bij Ajax

7 januari - 23:05 Laatste update: 23:05

Maurice Steijn heeft openhartig vertelt over de rede achter zijn opstappen. De oude trainer van Ajax deed zijn verhaal tijdens het programma Casa Di Beau. Onder de trainer behaalde Ajax de laatste plaats in de Eredivisie, maar hij stapte op na de verloren wedstrijd met FC UtrechtVoetbalNieuws zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Waarom besloot Maurice Steijn op te stappen bij Ajax?

Maurice Steijn deed onlangs nog zijn verhaal in De Telegraaf, maar in het programma Casa Di Beau liet hij wederom van zich horen. In het programma ontvangt presentator Beau van Erven Dorens verschillende bekende Nederlanders en interviewt hij deze. In de eenmalige winterspecial kwamen naast Maurice Steijn ook zanger Gordon en presentator Ruben Nicolai op bezoek. Daar begon Steijn met zijn verhaal door het volgende te zegge: "Ik heb eerder niet de behoefte gehad om mijn verhaal te doen. De samenwerking bij Ajax verliep niet vlekkeloos, hoewel ik met sommige mensen binnen de club wel goed kon samenwerken. Vooral de cruciale samenwerking met Sven Mislintat is niet zo gelopen als gehoopt."

Steijn voor de wedstrijd met FC Utrecht.
Steijn voor de wedstrijd met FC Utrecht.

De echte reden waarom de 50-jarige Hagenees besloot op te stappen ligt rondom de wedstrijd FC Utrecht - Ajax. De Amsterdammers verloren de wedstrijd met 4-3, maar daarvoor ging het al minder tussen Steijn en de spelersgroep. "Ik heb zelf aangegeven dat ik niet langer zag hoe ik verder kon" en dus begon de trainer zijn spelersgroep kwijt te raken. "Vooral een bepaald deel van die groep. En al helemaal na de opmerkelijke wedstrijd tegen FC Utrecht (4-3 nederlaag red.). Na een gesprek met mijn vrouw rees de twijfel of ik de situatie nog kon keren."

Wilde Ajax wel met Steijn door?

Volgens Maurice Steijn zelf wilde de Amsterdamse club wel nog met de trainer door en was hij zelf degene die besloot op te stappen. "De directie, inclusief Van Gaal, wilde dat ik aanbleef. Desondanks dacht ik zelf dat het tijd was om te stoppen. Uiteindelijk zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat dit de beste stap was. Het was natuurlijk niet leuk om weg te gaan bij de grootste club van Nederland." Na zijn vertrek bij Ajax is Steijn werkloos en hij heeft nog geen nieuwe club gevonden.

Waar lag het probleem van Maurice Steijn bij Ajax?

In de transferzomer van 2023 kwamen twaalf nieuwe spelers binnen in Amsterdam. Technisch directeur Sven Mislintat gaf meer honderd miljoen uit aan zijn nieuwe aanwinsten en Steijn moest deze draaiende krijgen. Dat lukte niet en het pijnpunt kon de voormalig trainer van Ajax ook aanwezen. "Maar in alle opzichten heb ik nooit het gevoel gehad dat ik één ben geweest met deze spelersgroep. Vooral niet met de nieuwe spelers." Ook in verschillende wedstrijden onder zijn leiding had de club betere resultaten kunnen halen. "Als je bij de grootste en beste club van Nederland komt, wil je er het beste van maken. Uit bij Fortuna en Excelsior moet je gewoon winnen. Ook al was ik niet tevreden met de samenstelling van de spelersgroep. Dus dat kan ik op niemand afschuiven."