Nieuws

Geen transfer voor Bakayoko: aan deze speler neemt de PSV'er een voorbeeld

Geen transfer voor Bakayoko: aan deze speler neemt de PSV'er een voorbeeld

5 januari - 07:02 Laatste update: 07:20

Johan Bakayoko is voorlopig nog niet bezig met een vertrek bij PSV. Dat laat de aanvaller weten tegenover De Telegraaf. De Belgisch international neemt liever een voorbeeld aan Cody Gakpo.

PSV draait dit seizoen uitstekend en dat is mede te danken aan de ontwikkeling van Bakayoko. De aanvaller wist in 27 duels al vier keer te scoren en dertien assists te geven. Mede door zijn goede optredens in de Champions League kan de Belgisch international rekenen op de nodige interesse. "Die belangstelling is niet iets van nu, dat speelt al zeker een jaar", aldus Bakayoko tegenover De Telegraaf. "Je went eraan. Ik heb afgelopen zomer bewust de keuze gemaakt om bij PSV te blijven. De omstandigheden zijn voor mij perfect om mezelf door te ontwikkelen."

Gelijkenissen tussen Bakayoko en Gakpo

De interesse voor Bakayoko kwam naast Paris Saint-Germain vooral uit de Premier League. De aanvaller werd niet warm of koud van een mogelijke transfer. "Ik heb een duidelijk plan en kijk ook hoe een jongen als Cody Gakpo het heeft gedaan. Dat probeer ik een beetje na te streven."

Dat lukt tot op heden aardig, want de gelijkenissen zijn direct te zien. In zijn tijd bij PSV kon Gakpo in de zomer van 2022 rekenen op de interesse van Leeds United en Southampton FC, destijds nog Premier League-clubs. De aanvaller koos destijds om bij PSV te blijven en maakte een halfjaar later de overstap naar Liverpool. Bakayoko stond deze zomer in de nadrukkelijke belangstelling van Brentford FC en Burnley FC. Ook Bakayoko koos ervoor om bij PSV te blijven.

Inmiddels azen clubs uit de absolute top op de handtekening van Bakayoko. De rechtsbuiten zit echter op zijn plek bij PSV. De kans dat Bakayoko deze winter bij PSV vertrekt is daarom miniem.