Nieuws

Transfermarkt geopend: dit zijn de duurste uitgaande winterse Eredivisie-transfers

Transfermarkt geopend: dit zijn de duurste uitgaande winterse Eredivisie-transfers

29 januari - 11:54 Laatste update: 12:38

De winterse transfermarkt van het seizoen 2023/24 sluit aankomende donderdag en het lijkt er steeds meer op dat het nodige vuurwerk er aan zit te komen. VoetbalNieuws.nl duikt in het verleden en kijkt naar de duurste uitgaande winterse transfers ooit in de Eredivisie.

Cody Gakpo, 42 miljoen euro

Afgelopen zomer was Gakpo onhoudbaar geworden voor PSV. De aanvaller beleefde hoogtepunt na hoogtepunt en speelde een hoofdrol voor het Nederlands elftal op het WK van 2022. Manchester United leek lang de volgende bestemming te gaan worden voor Gakpo, maar uiteindelijk was het Liverpool dat aan het langste eind trok. Eén jaar later en Gakpo heeft laten zien de Premier League aan te kunnen, maar de Nederlander kan nog niet rekenen op een vaste basisplaats.

Noni Madueke, 35 miljoen euro

Slechts enkele weken na het vertrek van Gakpo kwam Chelsea om de hoek kijken voor Madueke. PSV stelde dat het bod niet te weigeren was en de Engelsman wilde zelf terugkeren naar zijn geboorteland. 35 miljoen euro bracht de aanvaller in het laatje, maar een succes werd de transfer voor de aanvaller niet. Madueke kan nauwelijk op speeltijd rekenen en zit meer dan eens op de bank.

Steven Bergwijn, 30 miljoen euro

In de winter van 2020 was bergwijn bezig aan een keurig seizoen voor PSV. De Eindhovenaren hadden het echter lastig en toen Tottenham Hotspur interesse toonde was de aanvaller gevlogen. Letterlijk, want zonder toestemming besloot Bergwijn af te reizen naar Londen. Aanvankelijk vond PSV het bedrag te laag, maar mede door de houding van de aanvaller zelf kwamen beide ploegen er uit. Bij Tottenham veroverde Bergwijn nooit een basisplaats en transfereerde hij enkele jaren later naar Ajax.

Klaas-Jan Huntelaar, 27 miljoen euro

Huntelaar was één van de beste spitsen van Nederland begin deze eeuw en ook Real Madrid had dat door. In de zomer van 2008 kon Ajax nog veertig miljoen euro vangen voor de spits om een transfer te maken naar Manchester City, maar daar hadden de Amsterdammers destijds geen trek in. Omdat het contract van de aanvaller af liep werd het Real-bod geaccepteerd. Uiteindelijk kwam Huntelaar slechts twintig wedstrijden in actie voordat hij naar AC Milan vertrok.

Luis Suárez, 26,5 miljoen euro

In de beginmaanden van 2011 kwam naar buiten dat Suarez Ajax ging verruilen voor Liverpool. 26,5 miljoen euro ving de club voor de aanvaller die was uitgegroeid tot een doelpuntenmachine. De carrière van de Uruguayaan heeft verder weinig uitleg nodig. Bij The Reds verliep het op rolletjes en na drie jaar vertrok de aanvaller naar FC Barcelona waar hij onder meer de Champions League won.