Nieuws

'Als de bekende zak met geld komt, wordt er misschien anders gesproken'

'Als de bekende zak met geld komt, wordt er misschien anders gesproken'

20-12-2023 12:18

Pascal Jansen heeft zich in gesprek met het Noordhollands Dagblad uitgelaten over de situatie in zijn selectie, waar Dani de Wit steeds minder speeltijd krijgt. Daarnaast komen eigen talenten op diverse positie steeds minder in actie. Een huurperiode lijkt daardoor te lonken voor enkele spelers.

"Er zijn altijd spelers die in het eerste elftal weinig aan spelen toekomen en eigenlijk meer vlieguren zouden moeten maken", begint Jansen. "Dat zijn jongens die hebben aangetoond dat ze meekunnen, maar die op dit moment niet in het eerste spelen omdat er de concurrentie nog te groot is." Waar Jansen in de aanval veelvuldig wisselt tussen Ernest Poku, Myron van Brederode, Jayden Addai, Ruben van Bommel en zomeraanwinst Ibrahim Sadiq, is dat niet het geval in de spitspositie. Zo staat de teller van Mexx Meerdink dit seizoen in het eerste van AZ op een invalbeurt van één minuut. Bij Jong AZ speelde de spits al veertien wedstrijden, waarin hij goed was voor drie doelpunten en vijf assists.

Veel talenten moeten het dus doen met speeltijd in de Keuken Kampioen Divisie. "Dat is ook een goed podium en we zijn heel blij dat dat kan, maar deze spelers zouden eigenlijk in de Eredivisie speeltijd moeten krijgen", meent Jansen dan ook. Het wisselen tussen speeltijd in het eerste en bij de jongploeg levert volgens de oefenmeester voor een complex spanningsveld.

Reserverol De Wit

En dan is er nog de kwestie rond De Wit, die de laatste tijd ineens basisplaatsen afwisselt met invalbeurten. "Ik weet dat hij niet blij is met de huidige situatie. Hij wil heel graag spelen, dat snap ik", meent Jansen. "Dus ik kan me voorstellen dat hij de transferperiode gaat gebruiken om zijn situatie af te wegen." Dat de aanvallende middenvelder over een aflopend contract in Alkmaar beschikt, heeft volgens de oefenmeester niks te maken met zijn keuze om De Wit op de bank te plaatsen. "Ik kijk alleen naar voetbalinhoudelijke zaken."

Eerder deze week gaf Jansen tegenover het clubkanaal van AZ nog aan dat hij de komende week zal gebruiken om te kijken naar de winterse transferperiode. "Voor ons is het belangrijk dat we een team behouden dat competitief genoeg is om onze doelen te bereiken. Als de bekende zak met geld komt, wordt er misschien anders gesproken. Maar het is zeker de intentie om onze selectie intact te houden."