Nieuws

Gimenez zag 'temperamentvolle' Feyenoorder vertrekken: 'De hele groep mist hem'

Gimenez zag 'temperamentvolle' Feyenoorder vertrekken: 'De hele groep mist hem'

20-12-2023 08:28

Orkun Kökcü wordt gemist bij Feyenoord, dat stelt Santiago Gimenez in gesprek met Voetbal International. Volgens de Mexicaan bracht de voormalig aanvoerder van de Rotterdammers het nodige 'temperament'.

Kökcü had afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in het landskampioenschap van Feyenoord. De Turk was belangrijk in het spel van Arne Slot en verdiende daarmee een transfer naar Benfica. De positie van Kökcü wordt nu door andere poppetjes bekleedt, maar toch wordt hij volgens Gimenez gemist.

"Niet alleen ik, de hele groep mist Orkun Kökçü", begint de spits in gesprek met VI. "Behalve aanvoerder was hij ook de beste speler die we hadden vorig jaar én een goede gozer in de kleedkamer. Ik mis hem ook omdat ik binnen en buiten het veld goed met hem overweg kon."

"Hij heeft ook die mentaliteit van willen winnen ten koste van alles en ging vaak voorop in de strijd", vervolgt de Mexicaan, die de 'Turkse furie' van Kökcü vergelijkt met zijn Mexicaanse temperament. Toch is er wel een andere speler in de Rotterdamse selectie die dit in zich heeft. "Maar als ik dit zo zeg, doe ik andere jongens tekort. Quinten Timber is Nederlander, maar zijn mentaliteit is ook een en al vuur", besluit hij.

Kökcü is vooralsnog bezig aan een matig seizoen met Benfica. De club uit Lissabon staat tweede in de race om het Portugese kampioenschap en plaatste zich via de Champions League voor de Europa League.