Nieuws

Welke clubs zijn al gekwalificeerd voor WK voor Clubs in 2025?

Welke clubs zijn al gekwalificeerd voor WK voor Clubs in 2025?

17 april - 15:45 Laatste update: 15:45

In 2025 gaat het WK voor Clubs compleet op de schop. Vanaf dan zien we namelijk maar liefst 32 deelnemers, waar dat er nu slechts zeven clubs mee. Terwijl het nog even duurt voordat het nieuwe wereldkampioenschap voor clubs van start gaat, zijn enkele deelnemers al zeker van een ticket. VoetbalNieuws.nl neemt ze met je door!

Waar het WK voor clubs nu nog jaarlijks is met de zes continentale kampioenen, plu een extra host, wordt georganiseerd, zien we dat in 2025 compleet anders. Vanaf dan organiseert de FIFA namelijk iedere vier jaar een WK voor clubs met 32 deelnemers. Hiervan doen er twaalf clubs van de UEFA mee, CONCACAF zes, waar de voetbalbonden van Afrika, Azië en Noord- en Midden-Amerika vier deelnemers mogen inschrijven en Oceanië en het organiserende land eentje. In 2025 vindt het WK voor clubs in Verenigde Staten plaats. Een nog te benoemen club wordt hierdoor automatisch voor het WK geplaatsts.

Binnen de UEFA zijn alle winnaars van de Champions League tussen 2021 en 2024 al zeker van een WK-ticket, waar dat Chelsea, Real Madrid en Manchester City al toe behoren. De overige tickets worden verdeeld op basis van de coëfficiëntenranglijst voor teams tussen 2020 en 2024. Ieder land mag echter wel een maximum van twee deelnemers aan het WK laten meedoen, uitgezonderd van meerdere CL-winnaars van één land. Mocht er dit jaar een andere Engelse winnaar van het miljardenbal komen, is die ook verzekerd van een ticket.

Welke clubs zijn al gekwalificeerd voor WK voor Clubs in 2025?

Naast de eerdergenoemde Champions League-winnaars, zijn er een aantal clubs uit de andere internationale voetbalbonden ook al verzekerd van een WK-ticket in 2025.

UEFA

Chelsea
Real Madrid
Manchester City
Bayern München
Paris Saint-Germain
Inter
Porto
Benfica
Borussia Dortmund
Juventus
Atlético Madrid

AFC en CAF

Al-Hilal (Saoedi-Arabië)
Urawa Red Diamonds (Japan)
Al Ahly (Egypte)
Wydad Casablanca (Marokko)
Ulsan HD (Zuid-Korea)

CONCACAF en CONMEBOL

Club León (Mexico)
Monterrey (Mexico)
Seattle Sounders (VS)
Flamengo (Brazilië)
Fluminense (Brazilië)
Palmeiras (Brazilië)

OFC

Auckland City (Australië)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!