Nieuws

Nederlander in Japan beschrijft winst Champions League: 'Ging uit van groot feest'

Nederlander in Japan beschrijft winst Champions League: 'Ging uit van groot feest'

15-12-2023 12:40 Laatste update: 12:40

Bryan Linssen won met de Urawa Red Diamonds de Aziatische Champions League. Daarom is hij samen met de Japanse ploeg actief op het Wereldkampioenschap voor clubteams. Het feest na de winst liep echter iets anders dan verwacht voor de oud-Feyenoorder.

"Ik ging ervan uit dat het groot feest zou zijn", zegt Linssen in een interview tegen de NOS."In de kleedkamer leek het wel alsof er niks gebeurd was. We hebben na het omkleden nog een drankje gedaan, maar dat was het wel. Twee uur nadat ik de Champions League won, zat ik alweer thuis op de bank."

De voetbalcultuur is dan ook heel anders dan in Nederland. "Wat me in het begin verbaasde, is dat niemand tegen elkaar schold of schreeuwde op de training. Als je in Nederland een rotbal geeft, krijg je het te horen. Hier werkt dat niet zo, iemand wendt hoogstens z'n blik af." Net als op het veld zijn de fans ook anders, maar niet minder fanatiek. "De sfeer hier is fantastisch. Je moet het echt meegemaakt hebben. Alles loopt hier bovendien door elkaar, van jonge gasten tot gepensioneerde oudjes. En de support is altijd fair en positief."

Door de winst in de Aziatische Champions League wacht een treffen met Club Léon. Mocht die wedstrijd gewonnen worden dan wacht een treffen in de halve finale met Manchester City. Linssen is nu een jaar actief bij de Japanse gigant, toch ging niet alles van een lije dakje. "Ik heb het in mijn eerste jaar best zwaar gehad. In het begin was mijn leven heel eentonig: wakker worden, trainen en naar huis. Op de bank liggen. En dan de volgende dag hetzelfde riedeltje." Inmiddels gaat het toch een stuk beter. "Sinds afgelopen zomer ben ik er steeds meer op uit gegaan. Nu ben ik hier heel goed op mijn plek."