Wedstrijdverslag

AZ is klaar in Europa: rode kaart en twee Legia-goals doen Alkmaarders de das om

AZ is klaar in Europa: rode kaart en twee Legia-goals doen Alkmaarders de das om

14-12-2023 20:33 Laatste update: 20:40

AZ is er niet in geslaagd om de laatste strohalm te grijpen in de Conference League. De Alkmaarders gingen met 2-0 onderuit tegen Legia Warschau. 

De Alkmaarders begonnen nog aardig aan het duel in Polen. Jordy Clasie kon uithalen in de korte hoek, maar de doelman van Legia stond goed op te letten. Aan de andere kant stond Rome-Jayden Owusu Oduro onder de lat en de debuterende doelman ging niet vrijuit bij de eerste tegentreffer van de Polen. Na een voorzet op maat en het niet uitkomen van de AZ-jeugdexponent was het Yuri Ribeiro die Legia op 1-0 kopte.

In de tweede helft kwam het er al snel nog minder rooskleurig uit te zien voor AZ. In de 53e minuut moest aanvoerder Bruno Martins Indi namelijk inrukken na een rode kaart. De stopper zette een sliding over de bal in en raakte zijn tegenstander op de enkel, maar toch leek een rode kaart een zware straf. Niet veel later was het Blaz Kramer die het doek definitief liet vallen voor AZ. De spits zette de Poolse ploeg op 2-0. 

Het wordt alsmaar erger voor AZ 😕

Bruno Martins Indi krijgt een rode kaart 🟥#legaz pic.twitter.com/WcpfTm2FJI

— ESPN NL (@ESPNnl) December 14, 2023
AZ kon daarna geen vuist meer maken en moet daarom genoegen nemen met de derde plaats in de Conference League-poule. Na het succes van vorig seizoen, waarin de halve finale werd bereikt, komt er nu dus al vroeg een einde aan het Europese avontuur van Pascal Jansen en co.