Nieuws

Premier League-coach doet gewaagde uitspraak: 'Wij gaan de competitie winnen'

Premier League-coach doet gewaagde uitspraak: 'Wij gaan de competitie winnen'

05-12-2023 17:22 Laatste update: 18:05

Pep Guardiola gaat ervanuit dat zijn Manchester City dit seizoen wederom kampioen van de Premier League wordt. Een zelfverzekerde en gewaagde uitspraak van de Spaanse manager, die de afgelopen drie duels op rij niet wist te winnen.

Daardoor staan The Citizens momenteel op de derde plaats, op drie punten achterstand van koploper Arsenal. "Mijn gevoel zegt dat we de Premier League gaan winnen", aldus Guardiola op de persconferentie voorafgaand aan het uitduel met Aston Villa van woensdagavond. "Als we het niveau halen van de wedstrijden tegen Liverpool en Tottenham Hotspur, lukt het ons."

"Mensen geloven mij misschien niet na drie gelijke spelen op rij", aldus de succescoach. "We weten ook dat het moeilijk is, het is nog geen club in Engeland gelukt om vier keer op rij de landstitel te pakken."

Manchester City leed tot dusver in vijf wedstrijden puntverlies. Naast remises tegen Chelsea (4-4), Liverpool (1-1) en Tottenham Hotspur (3-3) verloor de ploeg van Arsenal (1-0) en Wolverhampton Wanderers (2-1).

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!