Nieuws

In het zonnetje gezet: PSV voegt Gullit officieel toe aan Walk of Fame

In het zonnetje gezet: PSV voegt Gullit officieel toe aan Walk of Fame

05-12-2023 10:35 Laatste update: 07-12-2023 19:14

Ruud Gullit is door PSV toegevoegd aan de Walk of Fame van het Philips Stadion. Voor de wedstrijd met Heerenveen werd de oud-middenvelder van de Eindhovenaren in het zonnetje gezet. Daarmee treedt Gullit toe tot een exclusieve club van achttien spelers.

'Ruud Gullit is een van de beste spelers die ooit voor PSV heeft gespeeld", zei commercieel directeur Frans Janssen eerder al tegen Voetbal International. 'Hij is een van de symbolen van ons rijke verleden. Daarom is hij een zeer waardevolle toevoeging aan de Walk of Fame, dat inmiddels een begrip is geworden onder onze supporters.'

Daarmee is de nu 61-jarige toegetreden tot een exclusieve club van zestien oud-spelers die hem voorgingen. Ook is er één trainer toegevoegd. De Walk of Fame bij PSV bestaat uit: Jan van Beveren, Hans van Breukelen, Heurelho Gomes, Berry van Aerle, Jan Heintze, Mark van Bommel, Luc Nilis, Willy van der Kuijlen, Phillip Cocu, Willy van de Kerkhof, René van de Kerkhof, Romário, Ronaldo, Ruud van Nistelrooij, Arjen Robben, Mateja Kezman, oud-trainer Guus Hiddink en nu dus ook Gullit.

Zelf speelde Gullit tussen 1985 en 1987 voor de Eindhovense club. Hij maakte een transfer van Feyenoord naar PSV en dat bleek de juiste stap in zijn carrière. In twee seizoenen scoorde hij 53 doelpunten in 75 wedstrijden. Verder won hij twee Eredivisie-titels, één titel als Nederlands Voetballer van het Jaar en in 1987 werd hij uitgeroepen tot winnaar van de Ballon d'Or. 

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
donderdag 7 december 2023
Stadion
Philips Stadion
Aftrap
18:45
Scheidsrechter
Nijhuis