Interview

Hofland roemt De Jong en gaat in op toekomst Gimenez: 'Dat is écht Europese top'

Hofland roemt De Jong en gaat in op toekomst Gimenez: 'Dat is écht Europese top'

04-12-2023 20:36

Kevin Hofland roemt het spel van de ervaren Luuk de Jong, zo geeft de oud-speler van PSV en Feyenoord aan in gesprek met VoetbalNieuws. In de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD laat de trainer van SV Meerssen zich ook uit over de toekomst van Santiago Gimenez, die het begrijpt dat het financiële aspect van een transfer een grote rol kan spelen.

Gimenez wordt al enige tijd gelinkt aan een stap naar de Europese top, waar veel voetbalfanaten zich afvragen of de Mexicaan daar wel al klaar voor is. "Wanneer is een speler er klaar voor?", vraagt Hofland zich af. "Dat is hetzelfde als iemand laten debuteren. Dan vraagt iedereen zich ook af of ‘ie er wel klaar voor is. Dat moet altijd blijken", stelt de oud-voetballer. "Ga het maar ervaren, of je iemand niet laat spelen of transfer laat maken. Dan weet je het ook nooit." Afgelopen zondag was Gimenez tegen PSV alweer goed voor zijn zeventiende treffer van het seizoen. "Goed, in Nederland doet Gimenez het op dit moment goed. In de Champions League idem. Hij heeft tegen Atlético gespeeld en dan doen wij allemaal of we net zover zijn als hen, alleen is dat écht Europese top."

In de Champions League wist Gimenez in drie wedstrijden voor twee doelpunten te zorgen en staat er international goed op. Volgens Hofland voelt een spelers zelf ook altijd aan wanneer een stap hogerop op het juiste moment komt. "Het is ook heel simpel en daar moeten we ook niet moeilijk over doen. Als hij ergens vijf miljoen per jaar kan verdienen, dan gaat hij die stap maken. Dan wordt er altijd gezegd dat het sportief gezien geen vooruitgang is. Maar met alle respect, iedereen die zo’n aanbod krijgt, gaat erop in. Dus dat speelt ook mee, zeker ook bij dat soort jongens."

Met tien treffers in de Eredivisie en twee in de Champions League bewijst Luuk de Jong dat hij het scoren nog lang niet is verleerd. In totaal staat zijn teller op zeventien doelpunten en acht assists in 24 optredens. "Luuk de Jong vind ik gewoon megapositief', begint Hofland over de spits van PSV. "Die was in Eindhoven door veel mensen toch wel een beetje afgeschreven bij zijn terugkeer. Hij is al wat ouder, maar als je kijkt naar zijn energie, slimheid en hoe belangrijk hij in het veld is. Als aanvoerder, maar hoe hij daar als ervaren speler mee omgaat."

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

(edited)