Nieuws

Witte rook uit Praag: clubloze Ihattaren officieel aan de slag in Tsjechië

Witte rook uit Praag: clubloze Ihattaren officieel aan de slag in Tsjechië

04-12-2023 19:03 Laatste update: 19:19

Mohamed Ihattaren is officieel weer voetballer, nu Slavia Praag de aanvaller gepresenteerd heeft. De transfer hing al een tijdje in de lucht, waar het nieuws recent door Dennie van Laar, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, voor het eerst naar buiten werd gebracht. Ihattaren zat sinds afgelopen zomer zonder club.

In Praag heeft de 21-jarige aanvaller een krabbel gezet onder een contract van één jaar, met een extra optie van drie jaar. 'Slavia wil Ihattaren een tweede kans geven. Hij werkt aan zichzelf en wil terugkeren naar het profvoetbal. Hij heeft een familieachtergrond, een grote motivatie om te slagen', schrijft de club uit Praag in een statement. 'Het contract van Ihattaren is voornamelijk gebaseerd op prestaties, afhankelijk van zijn wedstrijden in het eerste. In het begin zal hij zich individueel voorbereiden' aldus zijn nieuwe werkgever. Met Slavia kan Ihattaren zo maar eens uitkomen in de Europa League, waar de club op overwinteren staat. 

Zijn laatste wedstrijd als voetballer speelde Ihattaren 6 mei 2022, tijdens de wedstrijd van Jong Ajax tegen De Graafschap. Afgelopen zomer leek de spelerscarrière van Ihattaren definitief als een nachtkaars uit te gaan, toen zijn transfer naar het Turkse Samsunspor na zijn presentatie door financiële onenigheid toch niet doorging. Een half jaar eerder haalde Ajax de aanvaller terug naar Nederland, waar zijn avontuur op niks uit leek te lopen. In de zomer van 2021 vertrok Ihattaren bij PSV, voor een overstap naar Juventus. De Italianen verhuurde de aanvaller direct aan Sampdoria, waar de tijdelijke periode op niks uit liep. Terug in Nederland kwam Ihattaren meer door opvallende randzaken in het nieuws, waar Ajax de optie tot koop niet besloot te lichten. Zo nam Juventus afgelopen zomer transfervrij afscheid van de ooit zo veelbelovende voetballer.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SK Slavia Praha (@slaviapraha)

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

(edited)