Nieuws

'Huntelaar barste in huilen uit na vertrek weggepeste Ajax-aanvaller Rosales'

'Huntelaar barste in huilen uit na vertrek weggepeste Ajax-aanvaller Rosales'

30-11-2023 13:11

Het vertrek van Ajax-aanvaller Mauro Rosales in 2007 zou veel hebben losgemaakt bij Klaas-Jan Huntelaar, zo deelt David Endt deze week. In een nieuwe aflevering van de Football is Life-podcast deelt de oud-teammanager een opmerkelijke anekdote rond de 'weggepeste' Rosales.

Ajax haalde Rosales in 2004 naar Ajax, waar oud-aanvaller het nooit echt waar kon maken en in 2007 noodgedwongen vertrok uit Amsterdam. "Die was echt weggepest door Henk ten Cate. Toen had ik een speech, waarbij ik het zelf een beetje te kwaad kreeg", begint Endt, die in zijn tijd bij Ajax afscheidsspeeches bracht als spelers vertrokken. "Dat was heel diep en emotioneel. Het was een Argentijn, dus daar moet je anders over praten dan over iemand uit de achterhoek." Tijdens de speech van Endt gebeurde er van alles, zo deelt de journalist. "En toen ik vertelde dat hij Olympisch Kampioen was geworden, zag ik Ten Cate wegsluipen. Die wilde het allemaal niet horen."

Vooral Huntelaar had het moeilijk met het vertrek van Rosales, waar de oud-spits een sterke relatie mee had. Na zijn speech troffen de twee elkaar in het kamertje van Endt. "Toen kwam Klaas-Jan. Die pakte me vast en begon helemaal te grienen. Klaas had ook een speciale relatie met hem. Hij begon helemaal te huilen en dat moest ik toen ook. Stonden we daar in dat kleine kamertje"

Na zijn rol in de persafdeling van Ajax, vertolkte Endt tussen 1997 en 2013 de rol van teammanager bij Ajax. In de drie jaar dat Rosales in Amsterdam voetbalde was de Argentijn goed voor twaalf doelpunten en vijftien assists in 91 wedstrijden.