Reactie

Ramos beducht voor PSV'er: 'Als je hem ruimte geeft, gaat hij snel naar voren'

Ramos beducht voor PSV'er: 'Als je hem ruimte geeft, gaat hij snel naar voren'

29-11-2023 18:18

Sevilla-aanvoerder Sergio Ramos is op zijn hoede voor PSV. De Spaanse routinier staat woensdagavond met zijn ploeg in de Champions League tegenover de Eindhovenaren. Vooral Luuk de Jong is iemand om in de gaten te houden, zegt hij.

De Jong won in 2020 nog de Europa League met Sevilla door twee keer te scoren in de finale. De kopkwaliteiten van de goalgetter zijn uiteraard bekend bij Ramos. "We weten hoe hij speelt. Als je hem de ruimte geeft, gaat hij snel naar voren. Er worden kansen gecreëerd voor hem om te scoren. Daar moeten wij voor oppassen", zegt hij in gesprek met RTL 7.

Bij een zege op Sevilla en een nederlaag van RC Lens tegen Arsenal is de ploeg van trainer Peter Bosz gekwalificeerd voor de volgende ronde. "PSV heeft een goede ploeg en ze zijn geweldig in vorm. Ze zijn goed aan de bal en we weten dat ze moeilijk te verslaan zijn. We kennen hun zwakke plekken. Die gaan we proberen bloot te leggen", aldus Ramos.

Wie is eigenlijk de beste kopper op het veld? De Jong, Youssef En-Nesyri of Ramos zelf? "Ik geloof dat En Nesyri, De Jong en ikzelf in staat zijn om op precies het juiste moment toe te slaan met het hoofd" antwoordt hij politiek correct.

Sevilla – PSV begint om 18.45 uur. De wedstrijd is via dit liveblog te volgen bij VoetbalNieuws.