Opinie

'PSV heeft veel meer kwaliteit dan Sevilla, maken grote kans op overwintering'

'PSV heeft veel meer kwaliteit dan Sevilla, maken grote kans op overwintering'

27-11-2023 20:18 Laatste update: 20:25

Valentijn Driessen denkt dat PSV komende woensdag gaat winnen van Sevilla. De Eindhovenaren moeten een positief resultaat boeken om serieus kans te houden op overwintering in de Champions League. Volgens de chef sport van De Telegraaf moet dat normaalgesproken weinig problemen opleveren.

"Sevilla staat bijna onderaan tegenwoordig in Spanje, dus dat moet echt wel te doen zijn", aldus Driesen in de podcast Kick-Off, vooruitblikkend op het cruciale duel in het miljardenbal. Aanvoerder Sergio Ramos zal er in ieder geval weer bij zijn. De routinier werd tegen Real Sociedad nog van het veld gestuurd met een rode kaart. "Als die zo'n overtreding maakt als afgelopen zaterdag, dan gaat 'ie er ook uit. Zelfs internationaal kun je zo'n overtreding niet maken.”

"Ik denk dat PSV ook veel meer kwaliteit heeft dan Sevilla", vervolgt Driessen. De ploeg van trainer Peter Bosz staat momenteel op de tweede plaats in de poule, met evenveel punten als RC Lens; vijf. Sevilla staat laatste met twee, Arsenal is koploper met negen. "Ze zouden een grote kans hebben om dan te overwinteren, want dan krijg je het al uitgespeelde Arsenal in je laatste wedstrijd. Dan volstaat waarschijnlijk een salonremise. Het is ook wel eens leuk dat een Nederlandse club daarvan profiteert."

Mike Verweij geeft PSV ook een goede kans op de eerste overwintering in de Champions League sinds acht jaar. "Engelse clubs zijn vaak wat terughoudender in december. Dan gaat de handrem erop. En als ze dan spelers kunnen sparen omdat ze toch geplaatst zijn, heb je best kans dat je goede zaken kunt doen."

Sevilla – PSV begint woensdagavond om 18.45 uur in het Estádio Ramón Sánchez Pizjuán. VoetbalNieuws zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.