Nieuws

'Afrika Cup biedt Ten Hag grotere zorgen: verdediger kan interlandswitch maken'

'Afrika Cup biedt Ten Hag grotere zorgen: verdediger kan interlandswitch maken'

23-11-2023 23:47

Grotere kopzorgen driegen voor Erik ten Hag tijdens de Afrika Cup, nu Aaron Wan-Bissaka zomaar eens een interlandswitch kan maken. De verdediger van Manchester United heeft namelijk de mogelijkheid om een nog altijd wachtende interlandcarrière bij Engeland, in te ruilen voor eentje bij DR Congo

In Engeland meldt The Athletic dat Wan-Bissaka dankzij zijn Congolese roots nu voor een flinke beslissing in zijn carrière staat. De verdediger droeg dan wel de shirts van onder meer de Onder-20 en Onder-21 van Engeland, maar schopte het nog nooit tot een interland voor zijn geboorteland. Wel werd Wan-Bissaka vier jaar geleden eens opgeroepen voor Engeland, maar moest toendertijd vanwege een rugblessure afhaken.

Een switch naar DR Congo kan voor de 25-jarige Wan-Bissaka mogelijkheid bieden om zijn interlandcarrière een nieuw leven in te plaatsen. Het Centraal-Afrikaanse land doet tussen januari en februari mee aan de Afrika Cup. Iets wat voor extra kopzorgen kan leiden voor Ten Hag, die tijdens het seizoen dan ook al Andre Onana (Kameroen) en Sofyan Amrabat (Marokko) moet afstaan. 

Bij DR Congo kan Wan-Bissaka ploeggenoot worden van onder andere Cédric Bakambu en Chancel Mbemba, waar eerder deze maand de naam van oud-ploeggenoot en Engels jeudinternational Axel Tuanzebe (26) ook al viel rond het land.