Nieuws

Mooie anekdote over Lang en Wijndal: 'Wat zijn jullie hier verdomme aan het doen?'

Mooie anekdote over Lang en Wijndal: 'Wat zijn jullie hier verdomme aan het doen?'

22-11-2023 16:25 Laatste update: 16:25

Noa Lang krijgt al sinds jaar en dag het nodige over zich heen vanwege zijn gedrag, maar Owen Wijndal heeft geen slecht woord voor hem over. De twee beleefden mooie avonturen samen, vertelt Wijndal in de rubriek Not so frequently asked questions

Wijndal wordt in het gesprek met Dave Peters gevraagd naar zijn hobbies. De door Ajax aan Antwerp verhuurde linksback houdt naar eigen zeggen muziek en zingen. "Meestal iets R&B-achtigs of Nederlandstalige hiphop, daar hou ik wel van. Als ik geen voetballer was geworden, zou ik nu misschien een artiest zijn", benadrukt Wijndal. "En die song van Noa Lang? Die is wel grappig."

De linkspoot wist al langer dat Lang een nummer had opgenomen. "Dat is echt al jaren geleden. Dat het zo groot zou worden, had niemand verwacht." Wijndal kan het goed vinden met Lang en bestempeld hem als een 'hele lieve jongen' met wie hij 'mooie avonturen heeft beleefd'.

Wijndal blikt terug op een avontuur bij Oranje onder -16. "Het was midden in de nacht. Iedereen moest al slapen want de volgende dag stond er een wedstrijd op het programma. Zaten we ineens achter elkaar aan te rennen in de gang. Had de ene waarschijnlijk weer iets vervelends met de andere gedaan. Wel lachen natuurlijk. Ik probeerde hem te pakken. Tot de bondscoach plots voor mijn neus stond: 'Wat zijn jullie hier – verdomme - allemaal aan het doen?' Kregen we daar ook nog gezeik mee, ik iets meer dan Noa, herinner ik me", lacht Wijndal. "Omdat ik geen kant op kon. Die Lang, die sprintte gewoon nog een stukkie door."