Transfernieuws

Romano: PSV praat met Braziliaanse back, aanstelling Van Nistelrooy is van belang

Romano: PSV praat met Braziliaanse back, aanstelling Van Nistelrooy is van belang

22 June - 15:31 Laatste update: 15:34
3

PSV houdt gesprekken met Marlon. De Braziliaanse centrale verdediger speelt momenteel bij Shakhtar Donetsk, maar staat niet onwelwillend tegenover een avontuur in Nederland. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Volgens Romano speelt de aanstelling van Ruud van Nistelrooy mogelijk een rol bij een eventueel ja-woord van de Braziliaan. Marlon heeft een FC Barcelona-verleden en werd door de Catalanen in 2016 opgehaald bij Fluminense. Na twee huurperiodes bij Fluminense en OGC Nice vertrok de verdediger voor twaalf miljoen euro naar Sassuolo. De Braziliaan arriveerde in 2021 voor hetzelfde bedrag bij Shakhtar Donetsk. 

Vanwege de verlenging van de FIFA-regeling is Marlon een zeer interessante kandidaat voor PSV. De verdediger ligt tot 2026 vast, maar mag zijn contract laten ontbinden gezien de Braziliaan in Oekraïne actief is. De FIFA maakte onlangs bekend dat niet-Oekraïense spelers in Oekraïne en niet-Russische spelers in Rusland het contract kunnen laten ontbinden voor het komende seizoen. Die regel was sinds maart actief, maar gaat dus langer door. 

PSV sloeg deze week al grote slagen op de transfermarkt en presenteerde Walter Benítez, Boy Waterman en Ki-Jana Hoever. De gesprekken met Marlon zijn nog niet vergevorderd, maar het binnenhalen van de centrale verdediger zou opnieuw een flinke stunt zijn. De 26-jarige verdediger kent een marktwaarde van tien miljoen euro. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie