Nieuws

Hofland vastberaden na degradatie: 'Wil gewoon kampioen worden met Willem II'

Hofland vastberaden na degradatie: 'Wil gewoon kampioen worden met Willem II'

20-06-2022 19:53 Laatste update: 19:57

Willem II is maandag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De Tilburgers zullen volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen, maar als het aan trainer Kevin Hofland ligt keren de Tricolores zo snel mogelijk terug op het hoogste niveau.

Na de pijnlijke degradatie van afgelopen seizoen, is Hofland gebrand om volgend seizoen te schitteren in de Keuken Kampioen Divisie. "De club heeft duidelijk uitgesproken dat promoveren het doel is, dus dat gaan we proberen", zegt de 43-jarige Limburger tegenover de camera's van ESPN. "Maar daarbinnen heb ik nog mijn eigen doelstelling. Ik wil gewoon kampioen worden."

Om deze doelstelling te kunnen bewerkstelligen heeft Willem II nog een aantal nieuwe spelers nodig. De eerste versterking is al gearriveerd in Tilburg. Erik Schouten heeft namelijk besloten om SC Cambuur in te ruilen voor Willem II. "Ik miste vertrouwen tijdens de contractonderhandelingen met Cambuur", vertelt de 30-jarige centrale verdediger. "Ik kreeg daar maar een contract voor een jaar aangeboden, bij Willem II is dat wat langer (drie jaar, red.). Dat is jammer, maar dat is de keuze die zij maken."