Transfernieuws

Paal rondt droomtransfer naar Engeland af en tekent contract voor drie jaar

Paal rondt droomtransfer naar Engeland af en tekent contract voor drie jaar

19-06-2022 13:38

Kenneth Paal heeft een contract voor de komende drie seizoenen getekend bij Queens Park Rangers. In het Engelse Championship gaat de 24-jarige verdediger zijn eerste buitenlandse avontuur aan.

Paal komt op transfervrije basis over van PEC Zwolle. Onder meer FC Twente zou in de markt zijn voor de linksback, maar de Tukkers vissen dus achter het net. "Ik ben erg opgewonden en kan niet wachten om te gaan werken met de groep", zegt Paal op de site van zijn nieuwe werkgever. "Ik weet niet hoe het is om buiten Nederland te spelen, dus ik kijk er naar uit om hier te spelen in de competitie, de stadion en de grote wedstrijden."

Uit het persbericht wordt duidelijk dat QPR al langer geïnteresseerd was in de Nederlander: al twee jaar volgt de nummer 11 van het voorbij Championship-seizoen Paal. Daarnaast kent Michael Beale de verdediger al vanaf het moment dat hij dertien jaar was en is zijn ontwikkeling de manager nooit ontgaan. "Dat is een groot compliment naar mij toe en één van de redenen waarom ik naar QPR wilde."

Na de jeugdopleiding van PSV te hebben doorlopen, groeide Paal bij PEC Zwolle uit tot stabiele Eredivisie-verdediger. Hij speelde in totaal 105 wedstrijden voor de hoofdmacht van de Blauwvingers.