Nieuws

'Arsenal biedt vraagprijs van 50 miljoen voor City-aanvaller en wil Belg halen'

'Arsenal biedt vraagprijs van 50 miljoen voor City-aanvaller en wil Belg halen'

16-06-2022 12:29

Arsenal FC is dicht bij het vastleggen van Gabriel Jesus. De Braziliaanse aanvaller kan niet op een basisplek rekenen bij Manchester City en is onderweg naar Londen. The Gunners zijn ook hard aan het werk om Youri Tielemans van Leicester City vast te leggen.

Dat meldt The Times. De interesse van Arsenal in Jesus is al enige tijd bekend, maar nu ligt er voor het eerst een officieel bod op tafel. De ploeg van Mikel Arteta biedt 50 miljoen euro voor de Braziliaan en hoopt daarmee het scoringsprobleem op te lossen. Arsenal werd het afgelopen seizoen vijfde in de Premier League en scoorde slechts 61 keer. In het seizoen daarvoor trof de club, die een dramatische achtste plaats behaalde, slechts 55 keer doel. 

Jesus is ook aangeboden aan Tottenham Hotspur en Chelsea FC, maar de aanvaller wil naar Arsenal en is bijna rond met de club. Met het vertrek van Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang is de spoeling dun in Londen op het gebied van aanvallers. Het contract van talent Eddie Nketiah is wel verlengd.

Tielemans
Een ander groot probleem bij Arsenal is het creëeren van kansen. De club is overtuigd Youri Tielemans binnenkort over te nemen van Leicester City. De Belgische middenvelder moet voor de aanvoer gaan zorgen en speelde een sterk seizoen bij Leicester. Tielemans speelde 32 wedstrijden in de Premier League en scoorde daarin zes keer en gaf vier assists.