Nieuws

Van Gaal trots: 'Ik geniet van de professionaliteit van de spelersgroep'

Van Gaal trots: 'Ik geniet van de professionaliteit van de spelersgroep'

15-06-2022 23:18 Laatste update: 23:20

Louis van Gaal heeft het enorm naar zijn zin bij het Nederlands elftal. De bondscoach prijst zijn spelers en laat weten dat de internationals op de juiste momenten hun verantwoordelijkheid nemen. 

"Ik geniet van de professionaliteit van de spelersgroep en de verantwoordelijkheid die ze willen nemen", zegt Van Gaal aan tafel bij Op1. "Ik ben 35 jaar coach en heb dit nog nooit meegemaakt. Ze hebben het altijd over generaties, maar deze groep is in mijn ogen enorm professioneel."

"Je hoeft niet alles op te dragen, ze willen het zelf ook", vervolgt de bondscoach. De discipline ziet hij dagelijks terug bij zijn spelers. "Als je zestien dagen bij elkaar zit, dan zijn er regels. Ik hou van discipline en structuur. Er is niet één speler te laat gekomen op een afspraak, dat vind ik knap. Dat zorgt ervoor dat we prettig kunnen werken. Ik denk dat de spelers dat ook fijn vinden."

Van Gaal weet hoe hij ervoor kan zorgen dat de generatiekloof geen grote rol speelt in de band met zijn spelers. "Dat is door te communiceren. Ik kom uit een andere generatie, nu spelen ze andere spelletjes", zegt hij.

De Oranje-internationals genieten volop tijdens de interlandperiode. "Het is een geweldige sfeer als ze niet over voetbal hoeven te praten. Wanneer we besprekingen hebben, dan moeten ze gefocust zijn. Ze kunnen iedere keer die focus opbrengen en de kritiek van de coaches aanvaarden. En dat is ook het verschil", besluit Van Gaal.