Nieuws

Onbevangen Lang krijgt tips van Van Gaal: Hij zei: nee, blijf nou hoog

Onbevangen Lang krijgt tips van Van Gaal: "Hij zei: nee, blijf nou hoog"

15-06-2022 08:18 Laatste update: 08:19

Noa Lang viel woensdag in positieve zin op tijdens Nederland tegen Wales.  De aanvaller die nu nog in dienst is van Club Brugge, maakte zijn eerste voor Oranje. Daar is wel het nodige aan vooraf gegaan op de trainingen met bondscoach Louis van Gaal, zegt hij lachend bij ESPN.

Lang maakte dus zijn eerste en viel op door zijn vrije manier van spelen. Van Gaal heeft er het nodige voor moeten doen om Lang in deze rol te krijgen, die zoveel mogelijk op zijn positie moet blijven. "Heel vaak, heel vaak", aldus Lang. "Maar hij wil discipline bij mij zien en ik denk dat ik dat vandaag (dinsdag, red.) wel oké heb gedaan."

Lang blikt terug op de trainingen in aanloop naar Wales. "We deden kleine partijtjes, maar ik ging de bal ophalen bij de keeper, haha. Maar hij zegt: nee, blijf nou hoog. Dus daar ging het een beetje over, dat Vincent (Janssen, red.) en ik kort bij elkaar bleven, dat ik hem inspeel en eronder kom."

Lang heeft naar alle waarschijnlijkheid een transfer naar AC Milan verdiend, alleen een handtekening ontbreekt nog. "Of ik er dan bij ben? Je weet het maar nooit, ik moet me natuurlijk blijven laten zien. Waar dat ook is, fit blijven natuurlijk, dat is het belangrijkste. Maar dan denk ik wel dat ik een goede kans maak."